Stressfraktur stoppar Östermålvakt

Sport Artikeln publicerades

En stressfraktur stoppar Östers målvakt Joakim Wulff från all fotbollsträning i sex viktiga försäsongsveckor. Nu letar klubben ersättare. I morgondagens match mot Halmstad vaktas Östers mål av tidigare Jönköpingsspelaren Alexander Nadj.

Om sex veckor spelar Öster sin första match i superettan borta mot Ljungskile. Först då kommer också den tilltänkta förstamålvakten Joakim Wulff att få träna fotboll igen. Om rehabiliteringen går som den ska. I samband med en magnetkameraundersökning för ett tag sedan upptäcktes en stressfraktur.
– Han måste gå med ett skydd i sex veckor och får inte träna fotboll på hela tiden tiden. Vi har börjat rekognosera marknaden, säger Roar Hansen, tränare i Öster.
I Östertruppen finns två unga och lovande målvakter. Darmin Sobo och Dzevad Selimagic skulle dock främst vara med för att se och lära kommande säsong. Därför jagar Öster och sportchefen Peter Kuno Johansson nu ersättare.
Ett namn som intresserar Öster är Alexander Nadj. Den tidigare Jönköpingsmålvakten är på plats i Växjö och tränar med laget. Enligt Roar Hansen kommer han att vakta målet i onsdagens träningsmatch mot Halmstad.
– Det är lite storlek på honom. Han är smidig och verbal i sitt spel. Men vi har andra krokar ute också, säger Östertränaren.