Striden om Järdler går vidare – Öster drar sig ur förhandlingarna

värnamo Artikeln publicerades
Christian Järdler.
Foto: Emil Langvad/TT
Christian Järdler.

Den infekterade striden mellan Östers IF och IFK Värnamo kring tränaren Christian Järdler fortsätter. Enligt Fotbollskanalen har Öster dragit sig ur förhandlingarna och Järdler skaffat sig ett juridiskt ombud.

Det var SR Kronoberg som i början av oktober avslöjade att Järdler planerar att bryta sitt kontrakt för att bli ny Östertränare nästa säsong. Eftersom Järdler har kontrakt även över 2018 bad han sin arbetsgivare om att få lämna i förtid. Vilken klubb som var aktuell avslöjade inte Järdler för Värnamo.

 

När IFK Värnamo sedan nåddes av uppgifterna att superettanrivalen Öster var den aktuella klubben kallades det för ”en fientlig handling”.

– Jag tog för givet att det var en klubb högre upp i seriepyramiden och kunde inte i min vildaste fantasi tro att det var Öster, förklarade Värnamos sportchef Thomas Lundqvist under en presskonferens den 9 oktober.

 

Sedan dess har det funnits en dialog mellan klubbarna, bland annat kring ett eventuellt skadestånd för kontraktsbrott. De senaste veckorna har det varit tyst kring den infekterade striden, men enligt Fotbollskanalen har Öster nu dragit sig ur förhandlingarna. Man berättar också att Christian Järdler skaffat sig ett juridiskt ombud, fotbollsagenten Martin Klette, för att föra hans egen talan.

– Diskussionen mellan klubbarna är pågående och jag har varit tydligt med att jag ska träna Öster nästa säsong, och i det kan jag bara bekräfta att jag valt att ha ett ombud, om det skulle behövas, säger Järdler till Fotbollskanalen.

Enligt Martin Klette står parterna långt från varandra, eftersom Värnamo ”ändrat inställning och position vid ett flertal tillfällen”.

IFK Värnamos sportchef Thomas Lundqvist säger att ett nytt läge uppstått.

– Kontakten med Öster är avslutad. På deras begäran. Öster har bett att få lämna förhandlingsbordet, säger Lundqvist till Fotbollskanalen.

Fredrik Gustafson, sportsligt ansvarig i Östers IF:s styrelse, säger till Smålandsposten att Öster kommer att ge sin version under torsdagen.

– Eftersom det här vevats upp igen tänker vi klargöra exakt vår syn på det. Alla kommer att få klarhet i vår syn på saken i morgon. Som alltid i sådana här lägen finns det två versioner och vi känner att vi behöver ge hela vår version nu, säger Gustafson.