Succé-Söderberg: "Bara drog till"

Sport Artikeln publicerades

Mål för tredje matchen i rad, tvåa i superettans skytteliga och belönad med en kniv som matchens lirare.
Freddy Söderberg är Östers vassaste lirare för tillfället.

Det lyste nästan om Freddy Söderberg där han satt inne i hörnet av omklädningsrummet på Stadsparksvallen.
– Det har tagit ett tag och jag har fått jobba hårt med att få tillbaka självförtroendet. Jag kom inte i bästa skick till Öster, konstaterade 26-åringen.
Nej, några tunga säsonger i Hammarby där han senaste året knappt fick spela överhuvudtaget är inte bra för en anfallsspelare som borde vara i sin bästa ålder.
Många har tvivlat på vad han kan tillföra Öster, men de senaste veckorna har blivit Freddy Söderbergs revansch.
I går smällde han till igen.
En läcker passning från Emil Krafth och sedan...
– ...hann jag inte ens tänka. Jag bara drog till, förklarade Söderberg hur det gick till när jag blev målskytt för sjätte gången i år.
När Söderberg ska beskriva laget väljer han sina ord. Eller rättare sagt: han betonar speciellt ett ord:
– Trygghet. Det handlar framför allt om trygghet. Vi har fyra matcher bakom oss utan ett insläppt mål och har fått självförtroende i det defensiva arbetet. Det gör att vi kan lita på varandra som medspelare. Svackor kommer alltid och serien är lång, därför är det väldigt skönt att vi plockat lite "bonuspoäng" redan nu.

Någon meter frånSöderberg satt David Vidarsson, den outtröttlige vägvinnaren på det centrala mittfältet. Vidarsson var precis som övriga laget oerhört stabil mot Jönköping.
– När jag var på Island spelade jag för lag som vann mycket. Vi tog ofta ledningen och jobbade sedan stenhårt för att hålla den. Så kändes det i Öster i dag, och redan när vi gjorde 1–0 visste jag att vi kommer att vinna det här, sa den talföre pådrivaren.
David Vidarsson återkommer hela tiden till detta: att jobba. Jobba stenhårt. Jobba varje match. Jobba för varandra och skapa bra lagkänsla.
– Vi har ingen stor trupp, men alla i truppen har visat att de kan leverera, påtalade Vidarsson
Han passade också på att hylla de högröstade och från start till slut unisont sjungande supportrarna i East Front:
– Riktigt skönt att de är med oss. Som spelare är det mycket skönare att spela match när de håller på så otroligt bra som de gör. De har gjort ett jättejobb hela säsongen.
Jobba var ordet.