Supertrions återkomst

Sport Artikeln publicerades

Fjärde raka segern.
Tacka supertrions återkomst för det.
– En stor match av oss, sa Tuomas Kiiskinen efter att hans lag slagit tillbaka serieledaren Skellefteå AIK med 3–1 i ett kokande Vida Arena.

Det var vackert från första nedsläpp. Växjö Lakers satte årsbästa i mötet med Skellefteå och bäst bland de bästa var den Robert Rosénledda frontlinjekedjan med Kiiskinen och Nick Johnson som vingar.
– Hela laget spelade riktigt bra. Vissa matcher känns det enklare att spela än andra. Då känner du att pucken studsar din väg och i dag var en sådan match. Det funkade från första bytet, sa Kiiskinen.

Han la upppucken för Cory Murphy fram till 1–0 i powerplay och svarade sedan, tillsammans med Johnson, för matchens prestation då de växelspelade i anfallszonen under nästan en halv minut innan Johnson serverade en uppsmygande Josh Hennessy som nöp till i slottet fram till 2–0.
Kiiskinen är en hockeyspelare som mår väldigt bra för tillfället. Inte nog med att han hittat poängproduktionen igen. I torsdags satte han sin autograf på ett Lakerskontrakt som gäller fram till våren 2017.
– Jag fick ett bra bud, vi njuter av livet här i Växjö och varför inte fortsätta? tänkte jag. Det känns väldigt bra att redan nu veta att jag kommer att vara en del av det här laget i mer än två år till.

Robert Rosén (32 poäng), Nick Johnson (30) och Kiiskinen (26) har nu tillsammans gjort 88 poäng under årets SHL. Trion noterades för två poäng vardera i går och Robert Rosén var den som satte 3–0-målet, mycket snyggt framspelad av Johnson.
– Vi tre har haft bra kemi hela tiden, den fanns där från första början. Jag gillar att spela med dem, vi kompletterar varandra bra, sa Rosén.
Det fanns också ett speciellt syfte med Skellefteåmatchen. Det var tänkt att bli den hyllning till avgående vd:s Anders Öman som den också blev.
Rosén:
– Passion, hjärta och hårt jobb är Anders Öman personifierad. Det var bra ledord att ha när vi skulle spela för honom i dag.

Växjö Lakers harprickat in formtoppen vid precis rätt tillfälle, nämligen vid en tidpunkt där striden kring kvartsfinalstrecket intensifieras. Eftersom Frölunda parallellslog Färjestad i Scandinavium har Växjö nu stabila åtta poäng och överlägsen målskillnad tillgodo på Färjestad närmast under strecket. Växjö Lakers går dessutom bäst i den klunga, bestående av Frölunda, Linköping, HV 71 och Örebro, som ser ut att göra upp om andraplatsen i SHL.