Suverän Lakers-seger i Malmö

8 824 åskådare i Malmö Arena fick se en uppvisning i andra perioden från Växjö Lakers sida. Lakers slog Malmö Redhawks med 4–0 efter tre snygga mål i andra akten.
Malmö • Publicerad 13 januari 2018
MALMÖ 20180113 Växjös Noah Welch har gjort 0-4 och kramas om i Malmö Arena.
MALMÖ 20180113 Växjös Noah Welch har gjort 0-4 och kramas om i Malmö Arena.Foto: Björn Lindgren/TT

Att det var en toppmatch märkte man på den fina inramningen i arenan.

Lakers toppade tabellen och Malmö Redhawks återfanns som fyra. Malmö hade sex raka segermatcher innan laget föll mot Luleå på straffar.

Det väntade slutspelskänsla.

Lakers började lovande med mycket puckinnehav. Liam Reddox skapade en målchans på samma vis som hans ledningsmål mot Karlskrona HK senast i Vida Arena. Även Malmös Lars Bryggman hade ett läge för att ge sitt lag ledningen.

Efter tio minuter hade Lakers Jonas Röndbjerg ett friläge, men hans skott hamnade högt utanför.

16.49 kom ledningsmålet. Tuomas Kiiskinen och Janne Pesonen jobbade fram pucken bakom kassen. Framför den dök Elias Pettersson upp och la knästående in pucken förbi Oscar Alsenfelt i Malmökassen.

Andra perioden var grym från Växjölagets sida. Det var en enda uppvisning i effektivitet och snygga mål.

Efter 1.03 spelade hete Andrew Calof fram Janne Pesonen till 0-2 och efter halva perioden hittade Pontus Netterberg en fri Linus Fröberg som la in pucken i mål.

Hemmafansen började misströsta.

Inte blev det bättre när Noah Welch med ett skott från blålinjen dundrade in 0-4-pucken.

Sista perioden kan betraktas som att spela av. Lakers kontrollerade spelet och Viktor Fasth fick hålla nollan.