Svag start fällde Tingsryd

Oskarshamn (från smålandspostens utsände) Artikeln publicerades
Tuffa tag mellan Oskarshamn och Tingsryd.
Foto: Roger Carlsson
Tuffa tag mellan Oskarshamn och Tingsryd.

En undermålig matchinledning blev kostsam när Tingsryds AIF ställdes mot Oskarshamn på bortais. Tingsryd kom igen, var till slut nära poäng men fick ge sig med 1–3.

Utspelning.

Det går knappast att beskriva den första perioden på särskilt många andra sätt.

24–3 i skott avslöjar en del.

Det var bara IK Oskarshamn det handlade om och det började redan efter 35 sekunder då Daniel Norbe drog på sig en onödig utvisning. Ledningsmålet kom inte där, men där fick Oskarshamn upp tempot och boosten i sitt spel.

1–0 kom likväl i powerplay efter 5.38 när Marcus Björk fick fullträff med ett slagskott. Därpå följde en nära nog konstant press från hemmalaget som prickade stolpe och flera andra gånger var ytterst nära att besegra Andreas Ljunggren i målet.

2–0 kom när Karl Johansson smög upp från backplats, nåddes av en passning och drog till förbi ett fastfruset Tingsrydsförsvar.

Andra: bättre, fast inte till en början. Oskarshamn fortsatte med sin press och var flera gånger om nära att mer eller mindre avgöra det här. Men genom fint målvaktsspel av Ljunggren och klassiska kämpatakter började Taif äta sig in i matchen efter ungefär halva andra perioden. Omställningarna – som inte ens funnits i första – fanns plötsligt där och med dem började målchanserna komma. Bland annat prickade Adrian Saxrud Danielsen stolpen med ett mäktigt skott.

Mot slutet av perioden fick Tingsryd spela powerplay och där blev det sista sekunderna mycket dramatiska. Saxrud Danielsen prickade för andra gången stolpen och sedan kunde Filip Owesson, vid tiden 40.00, pricka in reduceringen.

Tredje: stundtals mycket bra. Här kuggade äntligen delarna i varandra i Taifs maskineri och samtliga formationer satte Oskarshamn under tryck. Det var nära flera gånger men det räckte inte hela vägen fram till poäng. När Oskarshamn satte 3–1 med drygt en minut kvar var det över.

Fakta

Oskarshamn–Tingsryd 3–1 (2–0, 0–1, 1–0)

Oskarshamn: Marcus Björk, Karl Johansson, Robin Söderqvist.

Tingsryd: Filip Owesson.

Visa mer...