Annons

Svensk eufori efter fotbollsbragden

Hela Sverige jublar efter att de svenska fotbollsherrarna gått vidare till VM genom att slå ut Italien.
Fotboll • Publicerad 14 november 2017
Fotbollssupportrar på en pub i centrala Stockholm jublar efter att Sverige spelat 0-0 i VM-kvalmatchen mot Italien på San Siro i Milano och därmed gått vidare till VM.
Fotbollssupportrar på en pub i centrala Stockholm jublar efter att Sverige spelat 0-0 i VM-kvalmatchen mot Italien på San Siro i Milano och därmed gått vidare till VM.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Jaaaaaaaa! Det blir VM för Sverige 2018 efter två starka matcher mot Italien. Vi var rejält tillbakapressade men lyckades stå upp. Grattis till landslaget!", skriver statsminister Stefan Löfven (S) på Facebook.

"Mycket roligt och starkt att Sverige gick vidare till VM", hälsar kungafamiljen via hovets informationschef Margareta Thorgren, skriver Expressen.

Annons

Ministrarna i regeringen twittrar euforiskt och strösslar med svenska flaggor i inläggen.

"Vilken bragd! Heja Sverige!", skriver utrikesminister Margot Wallström (S).

"Galet kul!", skriver socialminister Annika Strandhäll (S).

Damlandslagets förra förbundskapten Pia Sundhage hyllar sin kollega i herrlandslaget, Janne Andersson.

– Det var så häftigt. Jag tackar för två fantastiska matcher. Tänk att man får sitta och titta på blågula spelare och ledare och det sätt de genomför matchen, säger hon till DN , och fortsätter:

– Det här tycker jag är ett bra bevis på att elva spelare som gör varandra jävligt bra är bättre än elva prestationer. Det är verkligen lagarbete.

Förre landslagsspelaren Zlatan Ibrahimovic har lagt upp en bild på laget på Instagram och skriver: "Vi är Zverige". Bilden har gillats av en halv miljon av hans följare.

TT

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons