Taif föll tungt efter straffar

Tingsryd hade 2–0 i bottenmötet hemma Björklöven, men tappade till 2–2 efter tre perioder. Efter en mållös förlängning fick 1420 åskådare på plats i Nelson Garden Arena se Tingsryd förlora straffläggningen och matchen med 2–3.
TINGSRYD • Publicerad 24 oktober 2018
Alexander Viklund skjuter för Björklöven och Måns Hermansson täcker framför egen målvakt.Foto: Lena Gunnarsson

Två lag, båda i desperat poängbehov och törstande efter segrar, kom ut på isen i Nelson Garden Arena. Nästjumbon Björklöven inledde rappast och med ett tidigt powerplay skapade gästerna ett bastant tryck mot Tingsrydskassen, där Tex Williamsson var tillbaka i målet efter att ha missat de fyra senaste matcherna på grund av skada. Tillbaka i spel var också Filip Ahl medan Mark MacMillan och Marcus Karlström saknades jämfört med senaste matchen borta mot AIK.

Tex och Taifförsvaret redde ut den tidiga anstormningen och halvvägs in på inledningsperioden fick Taif lite lugn att själva börja etablera offensivt tryck i form av spel fem mot fyra i två minuter.

Tingsryd jobbade också fram ett par bra lägen att ta ledningen och även om det inte blev några mål i powerplayet hade Taif kommit in i matchen och jämnade ut spelet i den första perioden.

Max Novak hade ett kalasläge till 1–0 efter 15.10 när han kom in mot målet centralt, men målvakten räddade och Novak var centimetrar från att lyfta in returen.

Men Taif skulle få med sig det viktiga ledningsmålet innan första perioden var slut.

Filip Owesson, bakom motståndarmålet, hittade fram med pucken till Oscar Holst som klippte till och pucken letade sig in i målet mellan benen på Lövens målvakt Oscar Masiello.

Målet var Holsts första för säsongen och hans första poäng, precis som det var för Owesson.

I andra perioden märktes det vilket lag som jagade och vilket lag som var jagat. Tex Williamsson visade fortsatt form i kassen, samtidigt som utespelarna också bidrog med ett uppoffrande spel framför honom. Taif satte inte upp några jättelånga anfall, men hade till synes god kontroll trots en bräcklig ledning.

Tidigt i tredje perioden var det nära att 1–1-pucken slank in i Taifburen. Emil Lundberg kom med fart och avlossade ett bra skott som Williamsson räddade bra, men kunde inte hålla pucken och på returen var Fredric Andersson nära att trycka in kvitteringspucken.

Taif misslyckades sedan att utnyttja sitt andra powerplay för kvällen, men det följdes av ytterligare ett numerärt överläge.

Där dröjde det mindre än en halvminut innan Daniel Ljunggren dundrade in 2–0, framspelad av Rasmus Bengtsson. Även Måns Hermansson noterades för en assist vid målet.

Hannes Johansson hade ett bra läge att öka på till 3–0 när han kom igenom centralt, men höll i pucken för länge och kom för nära målvakten vid avslutningsögonblicket.

Björklöven fick läge i fem mot fyra efter drygt 15 minuters spel av den tredje perioden. Taif stretade emot, men när det återstod 36 sekunder av boxplayspelet tvingades Tex Williamsson kapitulera.

Oskar Stål-Lyrenäs tog tillvara på skottläget som bjöds och skickade in reduceringen till 2–1.

Med 1.10 kvar av tredje perioden plockade Björklöven ut målvakten för en extra utespelare. Västerbottningarna satte in en desperat spurt och det gav resultat. För när det återstod 13 sekunder slarvade Taif i ett uppspel och pucken nådde fram till Jacob Peterson som skickade in 2–2.

18 sekunder in på förlängningsperioden åkte en västerbottning ut och Taif fick spela fyra mot tre.

Tingsryd med Charlie Dodero i spetsen, matade på, men lyckades inte utnyttja den gyllene chansen i det numerära överläget.

Löven hade ett avslut mot Taifmålet i slutsekunderna i sudden, men den pucken rensades bort.

Matchen fick avgöras på straffar och där satte Björklöven två mål medan Tingsryd bara lyckades sätta en (Daniel Öhrn).

Därmed åkte Tingsryd på femte raka förlusten och är fortsatt sist i tabellen.

För Taif väntar närmast Almtuna hemma på fredag.