Taif nollat i Smålandsderbyt

Tingsryd hade inte mycket att sätta emot topplaget Oskarshamn. Smålandskollegorna utnyttjade sin numerära överlägen och vann till slut med 3-0.
TINGSRYD • Publicerad 14 oktober 2018
Per Ljusteräng och Larry Pilut i Tingsrydsbåset.
Per Ljusteräng och Larry Pilut i Tingsrydsbåset.Foto: Lena Gunnarsson

Hemmalaget inledde piggt och fick till riktigt bra tryck mot Oskarshamnskassen då förstafemman var inne.

Problemet för Tingsryd var klassikern att det inte lönar sig att sitta i utvisningsbåset. Första perioden gav två numerära överlägen för gästerna, som utnyttjade dessa till att göra två mål.

0–1 efter nio minuter jämnt kom efter blott 18 sekunder i powerplay. Filip Svenningsson var sist på pucken.

Gästernas stärktes av ledningsmålet och tog över kommandot, vilket ledde fram till både stolpskott och friläge.

Tingsryds andra tvåminutare kom så efter 17.17 och med 18.57 på klockan utökade Viktor Öhman till 0–2.

Mellanakten kontrollerades helt och hållet av Oskarshamn, gästerna var många gånger både etta och tvåa på pucken.

Tingsryd kom igenom på kontring ett par gånger, men fick aldrig fast något ordnat spel i anfallszonen.

I slutperioden fick hemmalaget ett gyllene tillfälle att få kontakt. Detta då en frispelad Hannes Johansson vräks omkull och tilldöms straffslag efter 3.11.

Hannes lägger själv straffen, men en säker Adam Åhman i Oskarshamnskassen klipper pucken.

Gästerna fastställer sedan slutresultatet till 0–3 genom Filiph Engsund med13.15 på klockan.