Taif tappade 2–0 till 2–3 mot Pantern

Precis som mot Troja senast hade Tingsryd ledningen med 2-0 borta mot Pantern och precis som i Ljungby tappade man till 2–2 efter full tid. I sudden fullbordade Pantern vändningen till 3–2.
MALMÖ • Publicerad 1 december 2017
Oscar Holst gjorde Tingsryds båda mål mot Pantern.
Oscar Holst gjorde Tingsryds båda mål mot Pantern.Foto: Lena Gunnarsson

Efter 10.41 satt pucken bakom Niklas Rubin i Tingsrydsmålet. Problemet var bara att det var en uppenbar spark av Nicklas Jadeland och något mål blev det förstås inte.

Men efter 15.34 spräcktes nollan i Malmö Isstadion. Detta efter ett snyggt anfall av Tingsryd där Oscar Holst passade Mathieu Tousignant som droppade bak pucken till Holst som distinkt sköt 0–1.

Taif fick starta andra perioden i spel fyra mot fem efter en sen utvisning i första perioden. Tobias Ekberg drog på ett skott som var nära att resultera men pucken tog i stolpen.

Succékedjan med Tousignant, Holst och Kim Tallberg var sedan nära att forcera in 0–2 men hemmamålvakten Jonatan Bjurö räddade två gånger om.

Taif behöll ledningen till sista pausen och spädde dessutom på den till två måls.

Samma organisatörer som vid 0–1 låg bakom. Tousignant backhandsflippade pucken i sidled och Holst gjorde inget misstag utan satte pucken vid målvaktens högra stolpe.

Taif hann sånär klara ut ett nytt boxplay när Martin Janohls drog till efter en rörig situation mitt framför mål och reducerade till 1–2.

Tiden gick och Tingsryd såg ut att hålla undan till seger, men när det återstod 14 sekunder av tredje perioden satt 2–2 bakom Niklas Rubin. I spel sex mot fem slog Robin Sterner till med en styrning.

1.14 in på förlängningen satte Anders Grönlund matchavgörande 3–1 efter en sargretur. Därmed fick Tingsryd nöja sig med en poäng efter att länge haft grepp om tre.