Taif tog tre tunga poäng efter drama

Tingsryd hade 2–0 efter två perioder, men tappade spelet i tredje och Karlskrona kunde enkelt göra 2-1 och 2–2 och såg ut att gå mot seger i rivalmötet. Men 46 sekunder från slutet klev Daniel Öhrn fram som matchhjälte när han satte avgörande 3–2 inför 2097 åskådare i Nelson Garden Arena.
TINGSRYD • Publicerad 2 december 2018
Heta känslor på isen. Här är det Taifs Daniel Öhrn och KHK:s André Nordstrand som brottas med varandra.Foto: Matilda Elfgaard

Högt tempo och heta känslor präglade den första perioden i Nelson Garden Arena.

Andreas Ljunggren i hemmakassen fick göra ett par tidiga räddningar i matchöppningen och blev ännu mer uppvärmd när Taif höll undan i ett tidigt powerplay för KHK.

Precis när Taif blivit fulltaligt fixade Simon Norberg fram en KHK-utvisning.

Men närmare mål än ett Daniel Öhrn-skott tätt över klykan kom inte Tingsryd i det numerära överläget.

Halvvägs in på inledningsperioden fick Tingsryd åter chansen i powerplay och det utnyttjade Filip Ahl på bästa sätt genom att stöta in ledningsmålet, framspelad av Kim Tallberg.

Ytterligare utvisningar, två för Karlskrona och en för Tingsryd, gjorde att spelet förrycktes, men några fler mål föll inte under den första perioden.

KHK hade chanser att kvittera, men Ljunggren i målet spelade säkert.

I slutsekunderna drabbade Daniel Öhrn samman med KHK:s André Nordstrand och båda visades ut 2 +2 för slagsmål, men utvisningarna kvittades och andra perioden inleddes i spel fem mot fem.

I andra perioden fortsatte kampen på isen, men utvisningarna lyste trots det nstan med sin frånvaro. Endast en två utdömdes och den drabbade Tingsryd.

Men Taif spelade åter uppoffrande i boxplay och Andreas Ljunggren agerade med podus mellan stolparna.

Tingsrydsforwarden Filip Ahl var en av matchens förgrundsfigurer.
Tingsrydsforwarden Filip Ahl var en av matchens förgrundsfigurer.Foto: Matilda Elfgaard

Elva minuter in på mittperioden fick Filip Ahl pucken av Elias Gunnarsson och sprätte distinkt upp den i nätmaskorna bakom KHK-keepern Robin Johansson.

Ahl hade därmed fördubblat säsongens målskörd på två perioder.

I tredje perioden satsade Karlskrona stenhårt framåt för att nå i kapp, medan Tingsryd krympte ihop lite och gav gästerna en hel del ytor att agera på.

Av bara farten kom också reduceringen till 2–1 när Jörgen Karterud tämligen enkelt fick lyfta in pucken förbi, den tidigare vattentäte målvakten Andreas Ljunggren, efter en vunnen KHK-tekning i Taifs zon.

Matt Carey hade därefter ett skott i stolpens utsida.

7.27 in på tredje perioden tog Tingsryd timeout för att försöka väcka laget. Utan effekt.

I stället satt 2–2 när André Nordstrand serverades pucken och kunde enkelt pricka in den i nät.

Tingsryd var skakat.

Justin Crandall var millimetrar från att sätta 2–3 när han avlossade ett skott där pucken tog kryssribban.

KHK mer eller mindre parkerade i TIngsrydsz on

Det dröjde 14.50 innan Taif sköt första skottet på motståndarmålet i den tredje perioden. Ett harmlöst långskott av Gustav Olhaver som målvakten enkelt kunde blocka undan med klubban.

När klockan tickat fram till 59.13 sprattlade plötsligt Tingsryd till. Filip Ahl fick drömläge framför målet, men pucken gick inte i mål, utan i stället dök Daniel Öhrn upp och dundrade in pucken i krysset.

KHK plockade ut målvakten för en extra utespelare, men Tingsryd höll undan och tog en ny seger och tre nya friska poäng. Det innebär att Tingsryd lämnar nedflyttningsplatsen i tabellen