Taif vände och vann

TINGSRYD Artikeln publicerades
Isac Brännström, HV-lånet, gjorde debut i Tingsryd mot Västervik.
Foto: Urban Nilsson
Isac Brännström, HV-lånet, gjorde debut i Tingsryd mot Västervik.

Tingsryd fick äntligen segerjubla på hemmaplan. Inför 1599 åskådare i Nelson Garden Arena vände Taif 1-2-underläge till seger med 4–3. Därmed inkasserades säsongens första hemmaseger.

Tingsryd inledde matchen med en helt annan bestämdhet och fart jämfört med senast. Efter att på ett effektivt sätt diskat av ett tidigt boxplay skapade man ett rejält tryck i offensiv riktning.

Det bjöds på några riktigt bra kombinationer och passningarna satt på klubbladen. Men framförallt åktes det skridskor, vilket gjorde att Västervik stundtals blev rejält tillbakatryckt.

Det enda som saknades i den förstaperioden var mål.

Hannes Johansson, två gånger om, och Mikael Frycklund hade de bästa chanserna, men med både tur och skicklighet såg målvakten Jonas Fransson till att hålla tätt i gästernas mål.

Västervik, framförallt i slutskedet av perioden, var inte heller ofarligt framåt. Framförallt i powerplay och inte minst när Taif blev väl offensivt då det uppstod ett par bra kontringslägen, men hemmakeepern Niklas Rubin såg till att det stod 0–0 efter först 20.

I andra perioden inledde Västervik i spel fem mot fyra i 21 sekunder och när Tingsryd precis blivit fulltaligt var det nära att det ringde till bakom Niklas Rubin när Andreas Frisk drog i väg ett skott, men pucken träffade ribban.

Tingsryd arbetade sig åter in i matchen och och det krävdes ett välriktat skott från backplats för att bryta dödläget. Daniel Norbe pricksköt snyggt in 1–1 till Tingsryd drygt halvvägs in på mittperioden.

Målet gav Taif tillfällig energi och lånet från HV71, Isac Brännström, var nära 2–0 när han kom fri, men avslutet gick rakt på Västerviksmålvakten.

Hannes Johansson och Victor Laz var också nära, men Fransson i bortakassen dubbelräddade.

I stället föll 1–1 genom ett skott som styrdes in av Joacim Hedblad bakom en skymd Niklas Rubin. Det gav energi åt andra hållet och 1–2 följde i rask takt där Emil Wahlberg avslutade ett fint Västerviksanfall när han fick pucken mitt i slottet.

Direkt i inledning av tredje perioden var Västervik oerhört nära att öka på ledningen när backen Kim Johansson först prickade Niklas Rubins vänstra stolpe och ett par sekunder senare sköt samme Johansson klockrent i den höra stolpen.

Men istället för 1–3 fixade Tingsryd åter dramatik i matchen när Mathieu Tousignant elegant avslutade ett snabbt iscensatt hemmaanfall.

Matchen tände därefter till på riktigt allvar och det var nära 3–2 och 2–3 flera gånger om.

Halvvägs in på tredje perioden stod Daniel Norbe åter för en vass prestation när han fick pucken av Mats Fröshaug, vek in centralt och, på ren vilja men med stor finess, tryckte in ledningspucken för Tingsryd.

39 sekunder senare fick Jonas Fransson åter se en puck gå in bakom sig. Denna gång efter ett rappt avslut från Jacob Dahlström.

Det var dock för tidigt för hemmaspelarna att slå sig till ro och efter 55.42 reducerade Patrik Blomberg till 4–3.

Niklas Rubin blev därefter hårt ansatt och med 1.33 kvar plockade Västervik ut målvakten för en extra utespelare. Men Taif lyckades håll undan och tog därmed sin första seger på hemmaplan den här säsongen.