Taif värvar norsk landslagsback

Sport Artikeln publicerades
Tre Kronors Marcus Sörensen försöker ta pucken från Nicolai Bryhnisveen i en match mellan Norge och Tre Kronor.
Foto:Mikael Fritzon / TT
Tre Kronors Marcus Sörensen försöker ta pucken från Nicolai Bryhnisveen i en match mellan Norge och Tre Kronor.

Tingsryd stärker upp backsidan och har skrivit kontrakt med den norske landslagsmannen Nicolai Bryhnisveen, närmast från Kärpät i den finska ligan.

Den allsvenska tabelltrean Tingsryd har tre raka förluster, men att laget väljer att skriva kontrakt med Nicolai Bryhnisveen ska inte ses som någon panikvärvning, utan beror på att man anser att laget är lite tunt på backsidan, där man bland annat har Niklas Enberg på skadelistan och Måns Hermansson avstängd för närvarande.

– Anledningen till att vi plockar in honom är på grund av skadeläget, vilket har gjort att vi måste se om vårt hus. Detta äventyrar inte ekonomin över huvud taget. Det har skapats utrymme på grund av våra skadade spelare och vi har dessutom med oss en sponsor som står för en del av affären, säger Tingsryds klubbchef Tomas Bergstrand.

25-årige Nicolai Bryhnisveen från Oslo har tidigare spelat allsvensk hockey med Asplöven och Timrå där han har noterat 42 poäng (10+32) på 97 matcher.

Han spelade i Timrå förra säsongen, men valde att flytta till Kärpät och Finland den här säsongen, där han dock inte fått den speltid han önskar och väljer därför att röra på sig.

– Som jag ser det är han en toppback i den här serien och han har ambitioner att ta sig ännu längre. Vi ser att han kommer passa in bra hos oss. Det är en allroundback som kan användas i alla spelformer, så väl boxplay som powerplay. Det är en seriös kille med bra karaktär som inte fått den speltiden han önskade i Kärpät och ser oss som ett bra alternativ att komma till, säger Tomas Bergstrand.

Bryhnisveen, som har spelat 40 A-landskamper inklusive VM för Norge, ansluter till Tingsryd i slutet av veckan och väntas vara spelklar till måndagens hemmamatch mot Timrå.

Kontraktet sträcker sig säsongen ur.