Annons

Daniel Enestubbe: Thermell: ”Sam är ett riktigt svin”

Växjö Lakers nye assisterande tränare Tobias Thermell slår hål på myten om Sam Hallam som svärmorsdröm.
– Han är ett riktigt svin egentligen, avslöjar Thermell i Smålandspostens sportpodd.
Daniel EnestubbeSkicka e-post
Växjö • Publicerad 15 november 2018
Daniel Enestubbe
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks i texten är skribentens egna.
Tobias Thermell (vänster) i samtal med Daniel Enestubbe och Dan Magnusson.
Tobias Thermell (vänster) i samtal med Daniel Enestubbe och Dan Magnusson.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Efter praktiskt taget ett helt vuxenliv i Karlskoga genomgår Thermell som 41-åring sin första säsong som tränare på SHL-nivå. Han ser stora skillnader mellan BIK Karlskoga och Växjö Lakers

– Det har varit en omställning att komma hit. Jag brukar dela upp det i olika inriktningar och prata om taktik och attityd. Säg att vi i Karlskoga hade 90 procent attityd och tio procent taktik. Här i Växjö Lakers väger det över till kanske 70-30 till taktikens fördel, säger Thermell.

Annons

Han berättar också varför Joel Perssons 1–0-mål senast mot Linköping kom till med statistikens hjälp, om vad han gjorde när han fick sparken av Karlskoga i december och på vilket sätt Viktor Fasth skickar bra signaler till gruppen.

Om sin vän och numera kollega Sam Hallam har Thermell mycket gott att säga.

– Han tog över i Karlskoga, hans första stora uppdrag, och kom in med ett otroligt lugn som gav en trygghet till alla i laget. Det tycker jag att vi ser även i dag. Hans styrka är att se till att omgivningen trivs och presterar på max. Han ser väldigt positivt på saker och ting och har en förmåga att trycka på de bra grejerna istället för att peka på de dåliga.

Men myten om Sam Hallam som välkammad svärmorsdröm skjuter Thermell ner:

– Är det något som stör mig är det att Sam uppfattas som någon sorst välpolerad svärmorsdröm. Han är ett riktigt svin egentligen och det är även menat på ett positivt sätt. Just den där svinigheten han har i sig, precis som han hade som spelare, fick jag se första veckan jag kom hit till Växjö. ”Ska du hänga med på padeltennis?” sa Sam, och sedan fick jag se de där ögonen igen. Det var härligt att se att han har den där svinigheten i sig.

Lyssna på hela den halvtimmeslånga intervjun med Tobias Thermell nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons