Taif:s succéspelare klar för SHL

Tingsryd Artikeln publicerades

Målvakten Niklas Rubin gjorde stor succé i Tingsryd.

Nu är 22-åringen klar för SHL och Luleå.

– Jag har haft en fantastisk tid i Tingsryd, säger han till Smålandsposten.

Niklas Rubin byter allsvenskan mot SHL.
Foto: Lena Gunnarsson
Niklas Rubin byter allsvenskan mot SHL.

Sedan säsongen tog slut för Tingsryd har det stått klart att Niklas Rubin lämnar klubben. Länge har det också ryktats om en flytt till SHL för målvakten.

Nu är 22-åringen klar för Luleå Hockey.

– Jag hade ett ganska tidigt snack med Luleå under säsongen och fick ett väldigt bra intryck, säger han.

Niklas Rubin kom till Tingsryd från Varberg inför säsongen 2016/2017. Han gjorde snabbt succé med sitt stabila spel. Den här säsongen var målvakten en starkt bidragande orsak till att Taif slapp ett ovisst kval för att klara det allsvenska kontraktet.

– Jag har haft en fantastisk tid i Tingsryd. Det har varit optimalt. Jag är väldigt nöjd med mina två år i klubben och min utveckling där, säger han.

– Jag har trivts väldigt fint med alla i laget och samarbetet med Mikael Sandberg (målvaktstränare) har varit bra, fortsätter han.

Hur var det avsluta tiden i Taif med att klara det allsvenska kontraktet?

– Fantastiskt skönt. Vi var uträknade med bara några omgångar kvar. Och sättet vi gjorde det på. Med fyra matcher kvar var vi tvungna att vinna alla. Det fixade vi och det blev lite som en saga.

Nu är målsättningen att etablera sig på den högsta nivån i Sverige.

– Självklart kommer man till ett nytt ställe med viljan att spela matcher, säger han.

Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson är nöjd med nyförvärvet.

– Niklas Rubin har de senaste säsongerna varit en av hockeyallsvenskans allra främsta målvakter. Han har en väldigt aktiv målvaktsstil och är en spelare som verkligen tävlar om varje puck. Vi känner att han med ledning av vår målvaktstränare Gusten Törnqvist har alla förutsättningar att lyckas väldigt bra även på SHL-nivå, säger han på klubbens hemsida.

Jacob Dahlström byter lag men spelar kvar i hockeyallsvenskan.
Foto: Lena Gunnarsson
Jacob Dahlström byter lag men spelar kvar i hockeyallsvenskan.

Nu är det också klart att Jacob Dahlström, som lämnade Tingsryd efter säsongen, spelar vidare i AIK. På 100 matcher med Taif blev det 45 poäng för forwarden.

– Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i ett pressmeddelande.