Tingsryd åkte på fjärde raka förlusten

Tingsryd åkte på säsongens fjärde raka förlust när man misslyckades med att göra mål hemma i Smålandsderbyt mot Oskarshamn. Gästerna gjorde ett och tog därmed tre poäng inför blott 1426 åskådare i Nelson Garden Arena.
TINGSRYD • Publicerad 15 november 2017
Taifs tränare Magnus Sundquist.
Taifs tränare Magnus Sundquist.Foto: Lena Gunnarsson

Taif inledde matchen med ett bra offensivt tryck och efter 3.44 fixade färska Luleålånet Axel Levander (som bildade kedja ihop med Mats Fröshaug och Jacob Dahlström) fram matchens första utvisning när han trippades av Tom Linder efter 3.44.

Powerplayet blev dock resultatlöst och faktum är att gästande Oskarshamn var närmast mål genom Tom Hedberg som fick öppet läge efter försvarsslarv i Taif, men Niklas Rubin räddade.

Efter 10.47 fick IKO spela fem mot fyra för första gången i matchen och efter drygt en minut satt pucken bakom Niklas Rubin, som inte fick någon hjälp av utespelarna när Ludvig Elvenes höll sig framme och lyfte in pucken i mål.

Taif klarade av ett boxplay direkt efteråt och med åter fem utespelare på isen var Jacob Dahlström nära att sätta 1–1 efter en kontring, men Oskarshamnsmålvakten Ludvig Engsund reflexräddade.

Taif fick spela ytterligare ett PP innan första perioden var slut, men närmare än ett vasst närskott av Mikael Frycklund, som Engsund räddade, kom aldrig Taif.

I inledningen av andra perioden höll IKO-backen Tom Lunder på att sparka in 1–1 i eget mål efter att Emil Forslund pressat på bra mot gästernas kasse.

Totalt sett var det en period där båda lagen bjöd upp till kamp och skapade ett par riktigt bra chanser åt båda hållen. IKO var tidigt nära 0–2 när man kom tre mot en, men Niklas Rubin räddade Joakim Hagelins avslut.

När gästerna spelade fem mot fyra var Hannes Johansson nära att kvittera med ett närskott, men målvakten stod i vägen.

Efter att Mathieu Tousignant kämpat kvar pucken i anfallszonen var samme Hannes åter nära att spräcka hemmanollan när han, ståendes vid ena stolpen, serverades av Emil Forslund, men målvakten Ludvig Engsund hann med i förflyttningen och räddade.

Axel Levander, Jacob Dahlström och Mats Fröshaug hade alla bra lägen att sätta dit ettan i inledningen av tredje perioden.

Sedan åkte Tingsryd på två utvisningar i ganska tät följd, vilket gjorde att man hamnade ur rytmen. Dock klarade man av att städa undan framför det egna målet och fortsatte kvitteringsjakten.

Oskarshamn hade också sina chanser och då främst genom 0–1-skytten Ludvig Elvenes.

1.38 från slutet begärde Taif timeout och plockade ut målvakten Niklas Rubin för en extra utespelare i en sista anstormning för 1–1.

Och Taif fick ett präktigt läge till 1–1 i slutsekunderna när Daniel Öhrn frispelade Filip Owesson, men Engsund i målet räddade och höll därmed nollan för första gången den här säsongen.

För Tingsryd var det fjärde raka förlusten och man ligger kvar på elfte plats i tabellen inför fredagens bortamatch mot tolvan Västervik som skuggar två poäng bakom.