Tingsryd bortabesegrade Karlskoga

Tingsryds AIF stod för en ny urstark bortainsats på söndagen när man besegrade formstarka BIK Karlskoga med 5–3 i Nobelhallen.
KARLSKOGA • Publicerad 9 december 2018
Tingsryds målvakt Tex Williamsson räddade 25 av de 28 skott han fick mot sig.
Tingsryds målvakt Tex Williamsson räddade 25 av de 28 skott han fick mot sig.Foto: Nisse Schmidt /TT

Även om det blev förlust senast mot Västerås har Taif gått bra på slutet. Men ännu bättre form har Karlskoga som inför söndagens match i Nobelhallen hade sex segrar på de sju senaste.

Men det var Tingsryd som inledde bäst och efter 4.58 satt 0–1 efter ett snyggt anfall där Gustav Olhaver passade snett in bakåt där Joonas Valkonen hade följt med upp och pangade in pucken bakom Henrik Lundberg i hemmamålet.

Målet var den finländske backens första för både säsongen och under sin tid i Tingsryd.

Halvvägs in på första perioden fick Taif spela powerplay och det utnyttjade Rasmus Bengtsson genom att panga in 0–2 i nättaket.

Karlskoga reducerade efter 14.24. Jacob Lundegård sköt ett tungt skott och pucken styrdes in i mål via Axel Lindströms skridsko och lurade målvakten Tex Williamsson.

I inledningen av andra perioden föll Taif långt bak i egen zon och kvitteringen till 2–2 såg ganska billig ut. Ricard Blidstrand drog till med ett handledsskott som seglade in under ribban.

Baklängesmålet gjorde dock att Taifspelarna tog sig i kragarna och lyfte spelet.

Filip Owesson, tillbaka efter sin knäskada, fick ett jätteläge när Taif kom två mot en och han fick pucken av Gustav Olhaver. Men Owessons skott gick precis utanför stolpen.

2–3-målet fixade istället Kim Tallberg efter en snabb kontring där han åkte hela vägen fram och sköt in pucken i närmsta krysset. Ett snyggt mål.

I tredje perioden låg Karlskoga på för en kvittering, men Taif försvarade sig bra. Två raka utvisningar gjorde dock att hemmatrycket blev än mer markant och ett av hemmalagets powerplay utnyttjade Juliuz Persson till 3–3.

William Romfors hade tidigare haft ett bra läge, men skottet gick över målet.

14.18 in på tredje perioden fick Tingsryd spela sitt andra powerplay för kvällen och det utnyttjade Max Lindroth genom att återge Taif ledningen med ett skott mellan benen på målvakten.

Skottet var Taifs första på mål i den tredje perioden.

Efter ytterligare ett skott på mål var det dags för Max Novak att åter presentera sig i målprotokollet när han iskallt klippte in pucken tätt intill första stolpen.

Karlskoga plockade ut målvakten för en extra utespelare, men några fler mål föll inte i Nobelhallen.

Det här var femte bortamatchen i rad som Tingsryd tagit poäng i.