Tingsryd föll efter straffar

Tingsryds AIF fick med sig en poäng efter bortamatchen mot BIK Karlskoga. Hemmalaget avgjorde i straffläggningen efter att Tingsryd missat chansen att avgöra på straff under förlängningen.
karlskoga • Publicerad 10 oktober 2017
Tingsryds tränare Magnus Sundquist.
Tingsryds tränare Magnus Sundquist.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var Filip Owesson som blev den store straffsumparen den här kvällen. Först fick han chansen att avgöra med endast två sekunder kvar av de fem suddenminuterna. Han misslyckades med att överlista Shane Owen den gången – och det var samma sak när den reguljära straffläggningen tog vid.

Efter att Mathieu Tousignant och Mikael Frycklund satt sina straffar för Tingsryd och Henrik Rommel och Julius Larsson sina för BIK var det dags för den tredje straffomgången.

Fram skrinnade åter Owesson och lyckades inte heller nu få pucken i mål. Det gjorde däremot junioren David Lilja som säkrade extrapoängen till värmlänningarna.

Matchen i övrigt bjöd på betydligt mindre dramatik. Tingsryd inledde lovande men kunde inte omsätta sitt spelövertag i mål. BIK tog över greppet om matchen och efter videogranskning blev Fredrik Höggren matchens förste målskytt sedan han styrt in pucken i mål med skridskon i början av andra perioden.

Tingsryd hade annars periodens vassaste målchans i form av ett rent friläge för Mikael Frycklund, som fintade bort Owen i målet men sedan drog pucken utanför.

I tredje perioden jagade Tingsryd länge och väl utan att egentligen skapa något direkt tryck framför Owen. Men kvitteringsmålet kom när Hannes Johansson styrde in Simon Karlssons skott där pucken, precis som vid BIK:s 1–0, passerade mållinjen med knapp styrfart.