Tingsryd föll knappt mot serieledaren

Tingsryd pressade serieledande Timrå i Medelpad, men hemmalaget, anfört av Jonathan Dahlén, vann med 3–2 (0–1, 2–0, 1–1).
SUNDSVALL • Publicerad 10 november 2017
Taiftränaren Magnus Sundquist och hans mannar åkte på tredje raka förlusten efter 2–3 borta mot Timrå.Foto: Filip Sjöfors

Hemmalaget inledde matchen bäst, men Tingsryd försvarade sig väl och målvakten Andreas Ljunggren agerade säkert mellan stolparna.

Det dröjde fram till 12.20 innan Taif avlossade första skottet på mål. Victor Laz frispelades av Biran Salcido, men hemmamålvakten Victor Brattström stod rätt placerad och räddade.

Anton Wedin var sedan nära 1–0 med ett skott som gick förbi Ljunggren, men pucken tog stolpens insida och ut.

Tingsryd fick chansen att spela fem mot fyra efter 14.52 och när det återstod tre sekunder av det numerära överläget klippte Emil Forslund till. Framspelad av Daniel Norbe hittade Forslund luckan mellan målvaktens ben.

I andra perioden klarade Tingsryd ut ett tidigt boxplay och tog sedan över spelet i NHK Arena och 0–2 var ytetrst nära.

Inte minst när Tingsryd fick spela powerplay, varav 24 sekunder i fem mot tre. Daniel Norbe sköt ett skott som ändrade riktning och rensades undan på mållinjen. Sedan hade även Jacob Dahlström och Filip Owesson bra lägen, men hemmamålvakten Brattström agerade vägg.

Efter 11.31 föll i stället kvitteringen när Jonathan Dahlén sköt och tog sedan själv hand om returen till 1–1 bakom Andreas Ljunggren.

De sista fem minuterna av andra perioden bjöd på ett par klasschanser åt båda hållen där lagens båda målvakter fick visa upp sig från sin bästa sidor.

Innan perioden var slut lyckades Timrå åter få utdelning. Jonathan Dahlén sköt ett skott som ändrade riktning på John Westin och ställde Andreas Ljunggren i Taifkassen.

Tingsryd hade två präktiga lägen att kvittera i inledningen av tredje perioden. Närmast var Daniel Norbe med högt uppe i ett anfall och avslutade med ett skott i stolpen. Robin Olsson var också nära strax efteråt.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen fick hemmalaget spela powerplay och Jonathan Dahlén lyfte där in 3–1.

Då såg det avgjort ut, men mindre än minuten senare fixade Hannes Johansson, med viss hjälp av Mathieu Tousignant, 3–2 och det blev viss dramatik de återstående tre minuterna.

I slutminuten plockade Taif ut målvakten för en extra utespelare, men någon kvittering nådde inte Taif denna kväll. Närmast i slutsekunderna var Mats Fröshaug.

Taif gav det verkligen en chans på slutet, men fick se sig besegrat för tredje matchen i rad.