Björklöven kom till spel med tre raka segrar och Tingsryd kom till spel med fyra raka segrar. Vilket lag skulle få fortsätta sviten i den allsvenska hockeyn?
Umeå • Publicerad 12 januari 2018

Svaret på den frågan blev Löven som vann med 3-2.

Tingsryd, som fick undvara skadade Robin Olsson, hade skaffat sig gott självförtroende efter bra spel i ett koppel matcher.

Matchen i Umeå började jämnt och lagen kände på varandra. Efter fem minuter kom Tingsryd i ett antal anfallsvågor med skott på mål.

12.53 tog ändå Björklöven ledningen när Axel Ottosson efter ett elegant pass satte pucken i krysset. Axel gjorde två mål i den tidigare omgången och fortsatte på den inslagna linjen.

Men Taif bjöd på snabb replik. 13.49 var det kvitterat sedan Mikael Frycklund med ett fint pass hittat Daniel Öhrn framför kassen.

Daniel Öhrn placerade in sitt fjärde mål i ligan, men Tingsryd fick inte jubla länge.

14.16 vann Björklöven en fast situation och pucken letade sig fram till Jacob Stenqvist som i svår vinkel sköt pucken i mål.

Tingsryd avslutade ett powerplay med att vaska fram några bra chanser, men 2-1 stod sig efter första perioden.

I första perioden föll målen efter dryga tolv minuter och i andra blev det rena reprisen.

När Tingsryds Mathieu Tousignant satt utvisad ökade Björklöven till 3-1. Austin Farley visade vilken klasspelare han är när han i ögonvrån såg Roope Talaja fri. Den senare fick ett smörpass och la in pucken i mål.

Men åter gjorde Tingsryd mål strax efter, närmare bestämt efter 13.36, genom Mats Fröshaug.

Björklövens målvakt Adam Werner lämnade retur och Jacob Dahlström fick i röran fram pucken till en ren Mats Fröshaug.

Tredje perioden bjöd på ett spännande slutskede.

16.34 tog Taif timeout och med 2.45 kvar plockade laget målvakten Niklas Rubin för att avsluta med sex mot fem. Men Tingsryd hade svårt att få fast pucken i anfallszon, tiden gick, och Löven höll ut.