Tingsryd nära poäng men föll på Hovet

stockholm Artikeln publicerades
Tingsryds målvakt Niklas Rubin hade mycket att göra i förlustmatchen mot AIK.
Foto: Lena Gunnarsson
Tingsryds målvakt Niklas Rubin hade mycket att göra i förlustmatchen mot AIK.

Tingsryd prickade ribban i slutskedet i jakten på kvittering mot AIK. Men istället för 2–2 drog Taif på sig en utvisning och föll sedan med 1–3.

 

Det skulle, helt enligt mångas tips, bli mycket AIK i den här matchen när det gällde puckinnehav och skott mot mål. Det var hemmalaget som förde spelet, skapade mest, sköt mest och som även tog ledningen i restprodukterna av ett powerplay. Eric Castonguay sköt och Anton Holm styrde in pucken i mål.

Tingsryd fick ta vad man fick och när AIK fumlade på offensiva blålinjen under ett av sina tre powerplay i perioden snodde Jacob Dahlström pucken, skejtade ifrån sista AIK-spelare men kunde sedan inte lura målvakten Linus Lundin.

I mittperioden var AIK:s spelövertag än mer markant, men det handlade samtidigt om ett mycket välorganiserat Tingsryd i defensiven som lyckades bra i sorteringen. Längst bak stod dessutom Niklas Rubin, som tog hand om puckarna när det behövdes och gav sitt lag chansen inför tredje perioden.

Där gav Erik Nyström AIK 2–0 när han frispelats och besegrat Niklas Rubin i den avgörande duellen.

Men när AIK såg ut att vara på väg att bevaka en klar trepoängare vaknade Tingsryd. Plötsligt fick man tryck mot AIK-kassen och i powerplay avlossade Brian Salcido kanonen som gav 2–1-kontakt. Sedan satsade Tingsryd allt man hade, plockade ut Niklas Rubin och gick för en kvittering. 2–2 var så nära som en styrning i ribban av Mathieu Tousignant som dock sekunderna senare gjorde sig slyldig till en tripping med två minuter kvar.

Då avgjorde AIK genom Anton Holms andra mål för kvällen.