Tingsryd över strecket efter tredje raka segern

Tingsryd besegrade Pantern på bortaplan med 4–2. Tingsryds tog därmed sin tredje raka seger och den tredje raka trepoängaren som gör att man klättrade upp på fast mark i tabellen inför den sista omgången på onsdag.
MALMÖ • Publicerad 4 mars 2018
Niklas Rubin storspelade när Taif slog Pantern med 4–2.

Tingsryd rivstartade matchen i Malmö Isstadion och tog ledningen med 1–0 efter 2.57. Daniel Öhrn snodde åt sig pucken och passade vidare till Hannes Johansson som satte dit den bakom hemmamålvakten Robin Jensen.

Efter 17.68 ökade Lukas Zetterberg på Taifledningen när han gjorde sitt första mål i Taiftröjan. Axel Levander stod för ett starkt förarbete när han bröt ett uppspel och assisterade fram Zetterberg.

Tingsryd hade bud på ytterligare mål. Inte minst i powerplay som man fick spela vid tre tillfällen i första perioden.

Taif fick även inleda andra perioden i spel fem mot fyra i drygt 40 sekunder, men utan resultat.

I stället var det Pantern som satte fart medan Tingsryd agerade märkligt passivt.

I spel fyra mot fyra reducerade Pantern genom Anders Grönlund efter att Daniel Norbe slarvpassat i egen zon.

Tingsryd hade svårt att få till några riktigt bra anfall och efter 17.03 slarvade Måns Hermansson i markeringsspelet i mittzonen och Stefan Söder kom fri mot Niklas Rubin och satte 2–2 efter en långpassning från Valtteri Ilomäki.

Pantern var nära 3–2, inte minst Oscar Eklind, men Rubin stod för ett par vassa räddningar.

Bäst Tingsrydschansen i mittperioden skapade Emil Forslund när han skrinnade förbi en hemmaback, men Panternmålvakten räddade avslutet.

I tredje perioden klev Måns Hermansson fram som matchhjälte för Tingsryd när Anders Grönlund felpassade i egen zon och pucken nådde fram till Hermansson som klappade till.

Det var Taifbackens andra mål för säsongen och det blev matchavgörande.

Pantern försökte nå i kapp, men Taif jobbade kopiöst och lyckades hålla undan. Niklas Rubin spikade igen i sista perioden och med elva sekunder kvar kunde Emil Forslund sätta 4–2 i tom kasse.

Segern innebär att Tingsryd passerar Troja i tabellen och klättrar över kvalseriestrecket inför sista omgången på onsdag där Modo gästar Nelson Garden Arena.