Tingsryd slog Leksand – igen

tingsryd Artikeln publicerades
Tingsryd låg under, vände, tappade till 3–3 hem avgjorde sedan i sudden hemma mot Leksand.
Foto: Filip Sjöfors
Tingsryd låg under, vände, tappade till 3–3 hem avgjorde sedan i sudden hemma mot Leksand.

Visserligen tappades 3–1 till 3–3, men ändå: tredje segern på tre försök mot Leksand för Tingsryds AIF.

Detta efter att Jacob Dahlström avgjort i förlängning fram till 4–3 hemma i Nelson Garden Arena.

 

Med högt pucktempo och ett intensivt anfallspel visade Leksand per omgående varför man leder Hockeyallsvenskan. Tingsryd hade svårt att sortera i egen zon, drog på sig en tidig utvisning och då kunde Jesper Ollas peta in 0–1 bakom Niklas Rubin i Tingsrydskassen.

Rubin ställdes sedan inför ett antal svåra utmaningar när leksingarna bombade på från blålinjen men red ut samtliga stormar.

Tingsryd fick ta vad som gavs och hade ett par hyfsade powerplay, dock utan att resultera i form av målutdelning. Det var kort och gott fördel Leksand efter de första 20 minuterna.

Leksands grepp om matchen övergick sedan snabbt till Tingsryd. Det tog bara 13 sekunder för William Romfors att lägga in 1–1 i powerplay och bara dryga minuten senare smällde det igen, när Axel Levander styrde Niklas Enbergs skott i mål fram till 2–1. Och när Kim Tallberg sedan direktsköt 3–1 i ett nytt powerplay hade det bara spelats 4.35 av mittakten.

Både Leksand (straffmiss av Oskar Lang) och Tingsryd (spel fem mot tre i 38 sekunder) hade sedan utmärkta lägen till att knappa in/dra ifrån och det blev till slut Leksand som gjorde det viktiga femte målet då Olle Alsing svepte in 3–2.

Tredje perioden var Leksands och kvitteringen som Tobias Forsberg tryckte in i powerplay kändes logisk. Niklas Rubin svarade dessutom för ett par snudd på omöjliga räddningar och hans storspel var en faktor till att Tingsryd säkrade en poäng efter 60 minuter. En poäng som blev två när Emil Forslund hittade Jacob Dahlström efter 1.35 av förlängningen då denne kunde lägga in segerpucken mellan benen på Jonas Arntzen i Leksandskassen.