Tingsryd starkast i Smålandsderbyt

Tingsryd vann Smålandsderbyt borta mot Oskarshamn med 5–3 efter en rejäl urladdning med tre mål i den andra perioden. Segern innebar att Tingsryd åter är ett vinnande lag efter fyra raka förluster.
OSKARSHAMN • Publicerad 29 december 2017
Andreas Ljunggren och Tingsryd besegrade Oskarshamn.
Andreas Ljunggren och Tingsryd besegrade Oskarshamn.Foto: Lena Gunnarsson

Två forsmsvaga lag ställdes mot varandra i Be-Ge Hockey Center och det var det mest formsvaga laget Oskarshamn som startade bäst och tog ledningen med 2–1 efter den första perioden.

Efter 8.28 satt 1–0 bakom Taifmålvakten Andreas Ljunggren efter en snygg uppåkning av Manuel Ågren som snurrade runt framför målet och passade Ludvig Elvenes som skickade in pucken i mål.

Taif käkade sig in i matchen mer och mer och efter 15.56 fångade Emil Forslund upp pucken på offensiva blålinjen, vände om, och sköt distinkt in 1–1-kvitteringen bakom Wictor Ragnewall i hemmakassen.

Innan första perioden var slut stod Oskarshamn för en ny blixtattack när Jacob Cederholm och Joakim Hagelin väggspelade sig fram med den sistnämnde som målskytt.

I andra perioden släppte Tingsryd på handbromsen och gasade på ordentligt framåt.

Daniel Öhrn frispelade Axel Levander som fick god tid på sig att ställa in siktet och sköt resolut 2–2 intill närmsta stolpen.

Adam Åkesson hade strax därpå ett jätteläge att öka på bortaledningen när han fick kanonläge mitt i slottet.

Istället fixade Emil Forslund 2–3-målet efter 26.52 när han elegant samspelade sig fram med Jacob Dahlström och knäppte in pucken i öppet mål.

Ludvig Elvenes hade Oskarshamns bästa chans till kvittering, men Andreas Ljunggren var alert och plockade närskottet efter 13.50.

I slutminuten av andra perioden ökade Kim Tallberg på till 2–4 när han bröt in från höger och slog in en målvaktsretur efter eget skott.

Oskarshamn försökte nå en reducering i tredje perioden, men Taif försvarade sig väl och Andreas Ljunggren i målet var på sin vakt.

Kim Tallberg var ytterst nära att sätta 2–5 när han bröt ett hemmauppspel och kom fri med Wictor Ragnewall, men målvakten räddade.

Matchklockan stod på 56.36 när Oskarshamn plockade ut målvakten för en extra utespelare och det gav resultat minuten senare när Karl Johansson lyckades överlista Ljunggren med ett rappt närskott.

Närmare än så kom dock inte Oskarshamn den här kvällen. I stället skrev Jacob Dahlström slutresultatet till 3–5 när han satte pucken i öppen kasse efter 59.03.

Därmed lyckades också Tingsryd bryta sin fyra matcher långa förlustsvit. För Oskarshamn är det desto dystrare då man förlängde sin förlustsvit till sex matcher.

Efter 31 omgångar Tingsryd bara fem poäng upp till Oskarshamn i den jämna allsvenska tabellen.