Annons

Tingsryd testar kanadick

Tingsryds AIF ska ha in ytterligare en back i truppen.
Det kan bli Sean McMonagle.
Kanadicken ska provspela med klubben i en månad.
Sport • Publicerad 6 juli 2011

– Han kommer till Tingsryd den 25 juli och kommer att spela med oss under nästan en månad. Senast den 20 augusti ska vi ta beslut om en eventuell fortsättning, berättar Tingsryds sportchef Anders Gustavsson.

Det är genom kontakter med samme agent som förmedlade USA-förvärven Chris Higgins och Joe Pereira som nu hjälper Tingsryd med ännu en transatlantvärvning.

Annons

Sean Monagle är 23 år gammal och kanadensare. Precis som Higgins och (snart) Pereira är han även dubbelpassare, vilket inte har någon egentlig betydelse eftersom Tingsryd ändå inte lär fylla icke-EU-kvoten. Monagle har sedan drygt en säsong tillbaka spelat för Las Vegas Wranglers i East Coast Hockey League – en liga fullt jämförbar med allsvenskan.

– Vi har sett honom på video och tagit referenser av både Higgings och Pereira plus agenten. Sean McMonagle ska vara en skridskostark back med bra händer, säger Anders Gustavsson.

Någon offensiv back verkar det inte vara frågan om, vilket elva poäng (2+9) på 64 matcher skvallrar om. Under de fyra åren med Brown University i NCAA (förbundet som organiserar college- och universitetshockey) noterades Sean McMonagle för 16 mål och 25 assister på 113 matcher. Mc Monagle blir Tingsryds nionde back i truppen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons