Tingsryd tog tre blytunga poäng hemma mot Björklöven

Efter sex raka förluster fick det vara nog. Tingsryd spelade ut hela registret och besegrade Björklöven med 5–2 inför 1382 åskådare i Nelson Garden Arena. Segern betyder att Taif tätar till gapet i bottenstriden inför säsongens tre avslutande omgångar.
TINGSRYD • Publicerad 27 februari 2018
Mats Fröshaug gjorde två mål när Tingsryd hemmabesegrade Björklöven med 5-2.
Mats Fröshaug gjorde två mål när Tingsryd hemmabesegrade Björklöven med 5-2.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryd kom ut bäst i Nelson Garden Arena och slog an tonen direkt. Bästa chansen hade Lukas Zetterberg när han fick bra skottläge efter en sargretur, men Lövenmålvakten Adam Werner räddade.

Björklöven fick spela första powerplayet i matchen och hade ett par bra lägen framför Taifmålet, men NIklas Rubin höll tätt.

Taif fick också spela PP i slutet av perioden och närmast att näta var Hannes Johansson som hade en dubbelchans tätt inpå kassen.

I starten av den andra perioden fick Taif fullfölja det numerära överläget och fick även spela med en man mer ytterligare två minuter efter en ny bortautvisning.

Kim Tallberg och Mats Fröshaug hade varsin bra chans att spräcka målnollan, men Björklövenmålvakten höll tätt.

I stället klev Tingsryds lagkapten Robin Olsson, tillbaka i spel igen efter drygt 1,5 månads skadefrånvaro, upp i banan och klappade in pcuken, assisterad av Emil Forslund.

Det var Taifbackens första mål för säsongen och kunde knappast kommit lägligare.

Taif fortsatte storma fram och trots att Löven kvitterade till 1–1, lite halvbilligt genom Roope Talaja, slog man inte av på takten.Minuten efter 1–1-målet höll sig Hannes Johansson framme och återgav Tingsryd ledningen.

En ledning som Mats Fröshaug ökade på till 3–1 med ett distinkt närskott upp i nättaket. Den norske centern hann även med att göra 4–1, med en väl avvägd backhand, och var på vippen att också göra hattrick innan den andra perioden var slut.

Taif stod för en rejäl urladdning i den andra perioden och 4–1-ledningen var faktiskt i underkant.

Trots en tremålsledning slog inte Tingsryd av på takten i tredje utan fortsatte åka skridskor och trycka på framåt.

Halvvägs in på perioden utnyttjade Björklöven ett powerplay till 4–2-reducering. Niklas rubin räddade ett backskott, men släppte retur som Lukas Ericsson tryckte in i mål.

Taif fortsatte spela ut, samtidigt som man effektivt stängde igen anfallsvägarna för Björklöven. Med 13 sekunder kvar satte Jacob Dahlström punkt genom att skjuta 5–2 i tom kasse.

Tingsryd tog därmed tre oerhört tunga poäng i bottenstriden, där man har tre poäng upp till Västervik och Troja närmast över kvalseriestrecket med tre matcher kvar. Närmast väntar Troja borta på fredag.