Tingsryds fjärde raka seger

Tingsryds AIF är inne i ett segerstim i hockeyallsvenskan. På tisdagskvällen tog Taif sin fjärde raka seger när Almtuna besegrades med 4–1 i Gränbyhallen.
Uppsala • Publicerad 31 oktober 2017
Tingsryds Daniel Öhrn blev så här glad efter sitt 1–0-mål mot Almtuna som var Daniels första seriemål i Taif-tröjan. Emil Forslund, som assisterade till fullträffen, är närmast att gratulera.Foto: Johan Andersson / Frilansfotograferna

Taif hade två powerplay i den första perioden och det andra resulterade i ett 0-1-mål. Daniel Öhrn slog till med sitt första seriemål i Tingsrydströjan efter 18.35. Daniel assisterades av Emil Forslund och Daniel Norbe. Öhrns skott touchade på en Almtunaback på väg in bakom målvakten Arvid Ljung.

Tingsryds första PP, som kom efter att Hampus Melén hade blivit slashad, var inte speciellt bra.

Skotten i den första perioden var 6-6.

I den andra perioden skapade Almtuna flest heta lägen, men Taif försvarade sig bra och längst bak övertygade målvakten Andreas Ljunggren stort. Efter knappt halva matchen gjorde Andreas en jätteräddning när han efter en mäktig förflyttning parerade Albin Carlsons avslut.

Tingsryd klarade också av att hålla nollan i ett boxplay då Mats Fröshaug satt av en tvåminutersutvisning.

Taif var inte ofarligt framåt i den andra perioden, men skottstatistiken 10-3 vittnar ändå om att Almtuna skapade mest offensivt.

Den tredje perioden var 9.16 när Almtuna lyckades spräcka Andreas Ljunggrens nolla. Det var Jakob Ragnarsson som skickade upp 1–1-pucken i ena krysset.

Men Taifspelarna var inte nedslagna av baklängesmålet. Efter 16.57 gjorde Mats Fröshaug 1–2 efter fint förarbete av Jacob Dahlström och Mikael Frycklund.

Med 2.20 kvar av tredje perioden plockade Almtuna ut sin målvakt i jakten på kvittering, men den satsningen resulterade i två Taifmål i tom bur.

Mikael Frycklund gjorde 1–3 efter 18.52, assisterad av Daniel Öhrn, och Hannes Johansson skickade in 1–4-pucken efter 19.20.

Skotten i den tredje perioden var 8–6 och totalt blev det 24–15.