Tor Immo matchhjälte för Troja

Troja bortabesegrade BIK Karlskoga med 3–2 efter straffar och stor matchhjälte blev Tor Immo som gjorde ett spelmål och satte den avgörande straffen.
KARLSKOGA • Publicerad 4 november 2017 • Uppdaterad 5 november 2017
Tor Immo gjorde två mål när Troja besegrade Karlskoga med 3–2 efter straffar.
Tor Immo gjorde två mål när Troja besegrade Karlskoga med 3–2 efter straffar.Foto: Lena Gunnarsson

Matchen i Nobelhallen var en jämn tillställnings ett över 60 minuter. Därför var det inte konstigt att det fick avgöras på straffar.

Där klev Trojamålvakten Robin Johansson fram och räddade sex straffar, medan Tor Immo var den ende som lyckades överlista Shane Owen i Karlskogamålet.

Totalt krävdes det alltså tio straffar innan Troja stod som matchsegrare och vinnare av två poäng. Jonathan Johnson satte 1–0 och Tor Immo gjorde 2–0.

I andra perioden reducerade hemmalaget genom Carl Berglund och i tredje perioden kvitterade Gustaf Thorell för BIK Karlskoga.

Efter en mållös förlängning blev Tor Immo stor matchhjälte när han satte den avgörande straffen som var hans tredje mål för säsongen.

Immo var en av de stora förgrundsfigurerna i Troja, liksom nämnde målvakten Robin Johansson. I övrigt stod Simon Fredriksson och Daniel Karlsson upp bäst bland backarna.

Segern och de två poängen gör att Troja drygar ut avståndet ner till Västervik och Karlskoga som ligger under det nedre strecket i tabellen.

Samtidigt krympte Ljungbylaget avståndet upp till framförvarande lag i tabellen. Upp till Tingsryd, på åttonde palts, är det fem poäng.

För Troja väntar närmast ett formstarkt Leksand som besöker Ljungby Arena på onsdag.