Tre glada Taifnyheter

Sport Artikeln publicerades

Tingsryds AIF:s nyaste spelare är back och heter Mikael Svensk.
Klart är även att forwarden Henrik Thegel byter Brynäs mot Taif.
Dessutom är klubben nära ett nytt kontrakt med nyckelspelaren Matt Davidson.

Tingsrydssupportrarna kan därmed räkna in tre glada Valborgsnyheter i A-lagstruppen.
? Mikael Svensk har redan skrivit på det ettåriga kontraktet med den allsvenska nykomlingen.
– Det stämmer bra. Tingsryd ska bli en rolig utmaning. Jag hade Mikael Tisell redan under min tid i Halmstad och tycker att han är en bra tränare och det är mycket på grund av det jag väljer Tingsryd, säger Svensk.
Den högerskjutande 27-årige backen från Göteborg har hunnit med flera allsvenska klubbar: Halmstad, Rögle, Almtuna, Örebro. Tingsryd blir hans femte allsvenska klubb, efter att han mitt under förra säsongen blivit ivägskickad från Örebro till Asplöven i Haparanda.
? Att Henrik Thegel var aktuell för Taif skrev vi redan i går. Nu kan vi meddela att den 20-årige talangen är klar för Tingsryd. Åtminstone enligt Thegel själv.
– Vi är helt överens och inom kort ska jag skriva under kontraktet. Tingsryd känns som en jättebra klubb att komma till, säger Thegel.
Han är fostrad i Brynäs, lånades ut till Sundsvall och var i medelpadingarnas dress ytterst nära att göra livet riktigt surt för Tingsryd i den sista kvalseriematchen till allsvenskan. Men Taif vann och kort därefter kontaktades Thegel.
? Om man vill spetsa till resonemanget kan man påstå att Matt Davidson var mannen som förde Tingsryd till allsvenskan. Kanadicken som var bäst när det gällde stänkte in nio hyperviktiga mål under kvalseriespelet och han finns överst på Tingsryds önskelista inför nästa säsong. Nya skatteregler gör honom däremot 200 000 kronor dyrare; pengar som Tingsryd för närvarande håller på att skaka fram.
– Vi håller på och syr ihop ett kontrakt med Matt just nu. Han har meddelat att han vill spela kvar och vi har sagt att vi vill att han stannar. Jag är säker på att vi ska hitta en extern lösning när det gäller de pengar som återstår.