Tre nya mål och tre nya Österpoäng

varberg Artikeln publicerades
Dragan Kapcevic har gett Öster ledningen med 1–0 i segermatchen mot Varbergs Bois.
Foto:Andreas Nilelind
Dragan Kapcevic har gett Öster ledningen med 1–0 i segermatchen mot Varbergs Bois.

Svag start, stark avslutning och tre nya poäng.

Så gick det för Östers IF när man besökte och besegrade Varbergs Bois med 3–1 (1–0) i Superettan.

Det var ett Öster som inledningsvis knappt såg ut att vara med i matchen. Varberg iscensatte en tung anstormning direkt och redan i fjärde minuten dallrade målställningen då Gustav Berggren prickade ribbkrysset med en stenhård projektil.

Öster kom undan där, fick sedan Sebastian Crona skadad och ersatt av Mattias Pavic redan i den åttonde minuten och var fortsättningsvis hårt tillbakapressade.

Men med Pavic framgångsrikt spelande på högerkanten samtidigt som Lars Fuhre klev ned och assisterade Isaac Shaze på det defensiva mittfältet började Öster arbeta sig in i matchen.

Under den andra halvan av dessa 45 minuter var det Öster som hade det mesta och det bästa och som även tog ledningen i den 42:a minuten. Detta efter att Robin Östlind skjutit från vänsterkanten, bollen touchat Admir Bajrovic och nått fram till Dragan Kapcevic som drog till och satte 1–0-målet.

Efter paus fortsatte det stabila Österspelet och när en Varbergsspelare tog bollen med handen fick Öster straff i den 55:e minuten.

Precis som senast mot Åtvidaberg sattes den av Admir Bajrovic och Öster hade skaffat sig ordentligt grepp om segern. Den kunde sedan ha punkterats när inbytte David Johannesson fick chansen, men skottet tog i stolpen.

Istället blev det spänning efter Varbergs 1–2-reducering i den 76:e minuten genom Jakob Olsson.

Men i den fjärde och sista tilläggsminuten kom Johannesson fri och gjorde inget misstag.