Trist för Tingsryd i allsvenskan

Ett bottennapp. Så kan Tingsryds 5–1-förlust i Västervik sammanfattas och redan efter dryga sju minuter i andra perioden kändes matchen körd för Tingsryd.
Västervik • Publicerad 17 november 2017
Emil Forslund gjorde Tingsryds mål.

Passningskungen Conny Strömberg har värvats in av Västervik för att lyfta laget. Conny, som fyllde 42 år för en vecka sedan, visade direkt att han fortfarande hänger med i rinken.

Conny Strömberg hade en chans direkt och spelade fram hete Kalle Östman till ett friläge.

Västervik hade öppnat bäst och det var inte oväntat att hemmalaget tog ledningen efter 7.12. Victor Öhman prickade krysset hos Niklas Rubin i Taif-målet.

På Tingsryds första avslut på mål kontrade Emil Forslund in kvitteringen. Därefter hade både Emil Forslund, fri från blålinjen, och Filip Owesson chanser.

Fyra sekunder före paussignalen tog sig Västerviks Victor Öhman fri rakt framifrån och smällde in 2–1-pucken.

Andra perioden blev en mardröm för Taif.

Det började med att Jacob Dahlström blev skadad och Västerviks Alexander Wiklund hade spelat färdigt med matchstraff som följd.

46 sekunder hade gått när Emil Wahlberg i boxplay gjorde 3-1 och sedan bjöd Niklas Rubin på en ”indianare” när Christopher Fish dundrade in 4–1.

Andreas Ljunggren ersatte Rubin i Taif-målet men 17.02 var det dags igen. Lukas Löfquist gjorde mål i powerplay.

Inför sista perioden handlade det om att stoppa blödningen för Tingsryd.

Några fler mål ville det inte bli i en period som präglades av ”spela av”.