Troja föll i spännande match

Troja var nära att ta poäng i tisdagskvällens bortamatch mot Södertälje i hockeyallsvenskan, men efter stor dramatik stod Södertälje till slut som segrade med 4–3.
Södertälje • Publicerad 13 februari 2018

I en jämn förstaperiod skakade båda lagen fram många vassa avslut och målvakterna, Henrik Lundberg i Södertälje (som lånats in från Karlskrona) och Robin Johansson i Troja, fick visa sin klass.

Inledningsvis drabbades Troja av två motgångar. I den fjärde minuten blev Daniel Trucken Karlsson liggande efter att ha fått en hög klubba i ansiktet i en närkamp med David Åslin, Trojas lagkapten kunde dock spela vidare, och i den femte minuten fick Troja ett mål bortdömt för offside i målgården.

Efter många chanser utan mål kom 1–0 till Södertälje efter 18.50. Det var norrmannen Thomas Valkvä-Olsen som jobbade in pucken bakom Robin Johansson. Här uppträdde Troja tafatt i försvarsspelet.

Södertälje misslyckades med att göra mål i två powerplay och Troja i ett.

Skotten i den första perioden var 13–14.

I den andra perioden var det ett kraftigt spelövertag för Södertälje långa stunder, inte minst under inledningen då Robin Johansson i Trojakassen radade upp kanonräddningar.

När Södertälje inte fick utdelning kom 1–1 som ett brev på posten. David Rundqvist, assisterad av Nikolai Meyer, blev sopren när SSK-försvarare gick bort sig. Då hade det spelats 5.04.

Därefter var det nära 1–2 två gånger om, först efter en kalabalik och sedan efter ett ribbskott från Jonathan Johnson.

Istället gjorde Södertälje 2–1 genom Victor Andersson efter 19.24. Retfullt för Troja att släppa in ett sent baklängesmål precis som i den första perioden. Men Södertäljes ledningsmål var trots allt mycket välförtjänt.

Skotten i den andra perioden var 15–6.

Den tredje perioden var 36 sekunder ung när Sebastian Benker, assisterad av Jonathan Johnson och Jonatan Nielsen, sköt 2–2. Ett snyggt mål.

När sedan Södertäljes Victor Andersson blev utvisad var det läge för Troja. Men slarv av Ljungbylaget gjorde att Södertälje kunde kontra in 3–2 i boxplay.

Efter 6.21 blev Trojas Jonathan Johnson utvisad och då ökade Södertälje till 4–2 i powerplay genom Thom Flodkvist. Tid för målet: 8.18. I bytet innan hade Södertälje fått ett mål bortdömt efter videogranskning.

Slutskedet av matchen blev dramatiskt. När Södertäljes Thomas Valkvä-Olsen blev utvisad passade Tor Immo, assisterad av Anton Johansson, på att reducera till 4–3 efter 16.22.

Troja plockade ut sin målvakt i slutminuten och när Nicklas Grossman blev utvisad efter 19.30 fick Troja spela sex mot fyra.

Sebastian Benker och Tor Immo var närmast att kvittera, men Södertälje redde ut stormen.

Skotten i den tredje perioden var 9–19 och totalt blev det 37–39.

Robin Johansson var strålande i Trojakassen och Daniel Trucken Karlsson var bäste back. I Trojas främsta kedja spelade Sebastian Benker, Jonathan Johnson och Nikolai Meyer. Mycket bra var också David Rundqvist.