Troja hämtade upp 0–3 till 3–3 men föll efter straffar

Troja/Ljungby jobbade sig upp från ett 0-3-underläge till 4-4 vid full tid, men fick ändå nöja sig med en poäng sedan Pantern vunnit den avgörande straffläggningen i Ljungby Arena.
LJUNGBY • Publicerad 23 februari 2018
Nikolai Meyer var sånär att göra 1-3 redan efter 50 sekunder av den andra perioden.Foto: Urban Nilsson

Den första perioden var spelmässigt jämn, men ändå var ställningen 0-3 i första periodpausen. Skillnaden var att Troja gjorde allting krångligt, medan Pantern spelade enkelt och rakt.

Samspelet mellan tvåmålsskytten Stefan Söder och framspelaren Robin Sterner var extra lyckosamt och gav såväl 0-1 som 0-3. Däremellan var det Martin Janohls som kom igenom på högerkanten och skickade in 0-2.

Skottstatistiken slutade 13-14 men hemmalagets chanser manövrerades enkelt av Jonatan Bjurö i Panternkassen.

Mellanakten inleddes med intensivt Trojatryck mot Panterns kasse. Blott 50 sekunder hade tickat fram då Nikolai Meyer bränner det första friläget och 20 sekunder senare skickar Sebastian Benker ett skott i stolpen.

Hemmalaget dominerar perioden och på slutet kommer så den klassiska ketchupeffekten. 24 sekunder dröjer mellan Tor Immos 1-3 efter 16.44 och Mattias Nilssons reduceringspuck till 2-3.

I detta läget valde skåningarnas coach Joby Messier att ta timeout. Malmölaget spurtade upp sig de sista minuterna och efter 19.01 hade Vatteri Ilomäki ett skott som svedde Robin Johanssons högra stolpe.

Hemmalaget fick en smakstart på slutperioden. I numerärt överläge blir Tor Immo tvåmålsskytt genom att sätta 3-3 med 3.30 på matchklockan.

Målet blir tändvätska för Pantern, som lägger i en extra växel. Det dröjer inte längre än till 6.53 innan Martin Janohls sätter 3-4 och blir lagets andra tvåmålsskytt.

Hemmalagets kvittering till 4-4 får ses som matchens sekvens. En blixtsnabb vändning där Jonathan Johnsson är sist på pucken efter 11.23. Resultatet står sig och förlängningen är ett faktum efter 60 minuters spel.

Troja verkar vilja mest och skapar flesta möjligheter under förlängningen, dock utan resultat.Istället blir det straffar, där Gustaf Berling och Sebastian Dyk sätter Panterns två första straffar, och då räcker inte Nikolai Meyers enda fullträff. Resultatet skrivs därmed 4-5 och två poäng till Skåne.