Troja krossade Södertälje och lämnade kvalplatsen

Ljungby Artikeln publicerades
Jesper Thörnberg har gjort 1–0 till Troja mot Södertälje.
Foto: Urban Nilsson
Jesper Thörnberg har gjort 1–0 till Troja mot Södertälje.

Det såg ovisst ut efter första perioden. Det slutade med rena målfesten när Troja lämnade kvalplatsen i Hockeyallsvenskan genom att besegra Södertälje SK med hela 6–0 (0–0, 2–0, 4–0) hemma i Ljungby Arena.

Matchen inleddes med en mållös förstaperiod med viss fördel för ett piggt Södertälje. Thomas Valkvae-Olsen var närmast mål med ett snabbt dragskott som prickade ribban och tvingade domaren till videogranskning. Det var lite för trubbigt och gick lite för sakta i Troja som inte fick igång något vidare omställningsspel och nog var ganska nöjt med att åka ut i omklädningsrummet i likaläge.

Andra perioden var på alla sätt bättre för Trojas del. Efter fyra minuter blankt höll sig Jesper Thörnberg framme och skyfflade in 1–0 med en backhand bakom Södertäljekeepern George Sörensen. Målet kom lite från ingenstans och det var samma känsla när Troja ökade till 2–0. I en situation som verkade färdigspelad schabblade Södertälje i egen zon och Tor Immo fick pucken, passade till Jens Holmström som drog till direkt – upp i nättaket.

Även i den andra perioden var marginalerna emot Thomas Valkvae-Olsen och med Troja. Denna gång prickade SSK:s vassaste forwardsvapen stolpen när han kom fri med Robin Johansson.

Det blev en osannolik tredjeperiod. En period där Södertälje var på väg in i matchen på allvar och fick två snabba powerplay med sig. Jacob Spångberg dundrade in 2–1 precis när Troja blivit fulltaligt, men efter videogranskning underkändes målet på grund av spelare i målgården.

Minuten senare gjorde Troja istället 3–0 genom Tor Immo och när Jesper Thörberg prickade in 4–0 var det över. Av bara farten kom femman (Nikolai Meyer) och sexan (Thörnberg igen) och på målskillnad passerade Troja Södertälje i tabellen.