Troja kvitterade sent men tappade extrapoängen

Det började mediokert men slutade med stor dramatik när Troja kvitterade sent till 2–2 mot Vita Hästen. Men extrapoängen tog gästerna i Ljungby Arena snabbt hand om.
Ljungby • Publicerad 11 oktober 2017

Troja inledde matchen på sämsta tänkbara sätt. Stillastående spel, massivt Vita Hästen-övertag, en tidig Trojautvisning och underläge 0–1 efter att August Gunnarsson förvaltat powerplayet.

Vita Hästen gasade på förbi ett virrigt och passivt Troja som inte kunde dra nytta av det massiva publikstöd man hade från ståplatsläktaren. Snart kom ett fatalt felpass följt av ett tre mot ett-läge för Vita Hästen och 0–2 genom Jesper Samuelsson.

Gästerna hade flera gånger bud på fler mål och 0–2 var smickrande siffror för Troja i paus.

Andra såg ärligt talat inte mycket bättre ut. Troja hade svårt att ta sig in på mål medan Vita Hästen spelade ett rakare och farligare anfallspel och även här var nära att åka på sin ledning ytterligare. Bland annat hade gästerna ett skott i ribbkrysset.

Mot slutet av perioden steppade Troja upp ett snäpp. Det gick snabbare, chanser skapades och mer eller mindre på egen hand kunde David Rundqvist skicka in den viktiga reduceringspucken förbi Pontus Sjögren i Hästenkassen.

Tredje: bra period av Troja, som dock med både otur och oskicklighet länge missade chansen att kvittera. Mattias Åkesson missade öppet mål från en meters avstånd (stolpträff) och när Nikolai Meyer sedan satte pucken i nät hade domaren felaktigt blåst av sekunden tidigare för en flyttad målbur som i själva verket inte var ur sitt läge.

Kvitteringen kom istället med 41 sekunder kvar av tredje perioden i spel sex mot fyra. Det var åter David Rundqvist som klev fram och tog ansvar för målskyttet. Men i förlängningen hann bara 27 sekunder passera innan Douglas Lögdal styrde in Wilhelm Westlunds skott i mål.