Annons

Troja rustar för slutspurten – lånar in Lakersspelare

Troja/Ljungby lånar in Växjö Lakers danska landslagsman Jonas Røndbjerg.
Övergången är en del i samarbetet mellan klubbarna.
Ljungby • Publicerad 15 februari 2018
Jonas Røndbjerg lånas ut från Växjö Lakers till Troja/Ljungby.
Jonas Røndbjerg lånas ut från Växjö Lakers till Troja/Ljungby.

”Jonas Röndbjerg från Växjö Lakers kommer att ansluta till Troja nästa vecka. Han är just nu iväg med danska landslaget.  Han går på en dispens junior vilket gör att han kan spela i Troja fram till dess att Växjö kallar hem honom”, skriver Troja/Ljungby på klubbens hemsida.

18-årige Jonas Røndbjerg har den här säsongen spelat 35 SHL-matcher. På dessa har forwarden stått för elva poäng, fördelat på sex mål och fem assist.

Annons

Lånet är en del i det samarbete klubbarna presenterade inför säsongen. Sedan tidigare har också Nils Carnbäck lånats ut till den allsvenska klubben. Ett lån som fortsätter framöver.

”Nils Carnbäck är klar för spel i Troja fram till dess att Växjö väljer att plocka hem honom igen. Då är han endast tillgänglig för Växjö säsongen ut”, skriver Troja.

Lånen kan bli viktiga förstärkningar i ett Troja/Ljungby som slåss för att stanna kvar i allsvenskan. Med sju matcher kvar ligger Troja en poäng ovanför det negativa kvalstrecket.

En annan nyhet är att Trojamålvakten Robin Johansson registrerats för Växjö Lakers och lånas ut igen till Troja. Det gör att han kan gå fritt mellan klubbarna resten av säsongen. Troja/Ljungby beskriver förändringen som en säkerhetsåtgärd och att inget kommer att ändras innan Trojasäsongen är slut.

”Robin har kontrakt med Troja och kommer att spela med Troja resten av vår säsong”, skriver klubben på sin hemsida.

Övriga nyheter i Trojatruppen är att Tobias Törnkvist stannar i klubben säsongen ut, att Elias Edström återvänder från utlåningen i Kristianstad, att Albin Nilsson fortsätter att lånas in från Rögle, att Halmstadmålvakten Adam Ohre kan spela i både Troja och Halmstad säsongen ut och att skadade William Wennström snart är tillbaka i spel.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons