Troja straffat av Modo

LJUNGBY Artikeln publicerades
Målvakten Robin Johansson och Troja fick nöja sig med en poäng efter straffförlust hemma mot Modo.
Foto: Lena Gunnarsson
Målvakten Robin Johansson och Troja fick nöja sig med en poäng efter straffförlust hemma mot Modo.

Troja fick nöja sig med en poäng efter förlust med 1–2 efter straffar inför 2101 åskådare i Ljungby Arena.mot Modo.

Troja inledde matchen piggast och skapade tidigt ett par bra chanser till 1–0. Alexander Lindqvist-Hansen sköt tätt utanför i bra läge och strax därpå fick Johan Andersson bra träff mitt framför målet, men Modomålvakten Isak Wallin räddade. Även Nicolai Meyer provade bortamålvakten med ett maskerat skott som höll på att gå in vid stolproten.

Efter 8.41 fick Troja spela powerplay, men det är en spelform som man inte riktigt fått att klaffa så här långt och det var Modo som var närmast att göra mål i numerärt underläge när man kontrade och kom två mot-en och Tim Wahlgren prickade ribban.

Modo tog över spelet efter hand och med 31 sekunder kvar av perioden satt också 0–1 bakom Robin Johansson i Trojamålet. Oscar Hedman sköt ett skott som Trojakaptenen Daniel Karlsson olyckligt sparkade in i det egna målet.

I andra perioden gjorde Troja det mesta rätt, förutom att göra mål. Långa stunder var det spel mot ett mål och Modomålvakten Isak Wallin fick verkligen bekänna färg mellan stolparna.

För chanser till ett kvitteringsmål saknades inte. David Rundqvist stod för en fräck soloprestation när han åkte slalom mellan Modospelarna fram till målet, men avslutet räddades. Alexander Edström, Johan Andersson, Alexander Lindqvist-Hansen och Nicolai Meyer hade också bra chanser att spräcka nollan.

Hemmamålvakten Robin Johansson stod för en riktigt kvalificerad räddning i andra perioden när han med en skridskoparad räddade Johan Erikssons skott.

En minut in på den tredje perioden kom dock utdelningen för Troja. Tor Immo drog in pucken i mål efter förarbete av David Rundqvist.

Sedan följde några riktigt händelserika minuter.

Bland annat tilldömdes Modo en straff. Då var det dags för Robin Johansson att presentera sig på allvar. Trojamålvakten läste Johan Erikssons dragning rätt och räddade.

Samme Eriksson kom sedan fri, men Johansson räddade åter. Matchen tände till på allvar och Tor Immo och Jens Holmström hade bra lägen att sätta 2–1.

Troja fick även ny chans i powerplay och var nära flera gånger om. Men även Modo som kontrade genom Tim Wahlgren. Men i vägen stod på nytt jätten i Trojamålet.

Några fler mål blev det inte i den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

En förlängning som slutade mållös och matchen fick avgöras på straffar.

Tor Immo satte sin första för Troja medan Nicolai Meyer missade den andra. Modos Emil Molin, Patrik Karlkvist och Johan Eriksson lyckades överlista Robin Johansson och får lämna Ljungby med två poäng.