Troja Support tvingas att lägga ner

Ljungby Artikeln publicerades

Troja Ljungbys supporterförening Troja Support lägger ner.

Ingen ville fortsätta i styrelsen.

I torsdags kväll hade Troja Support årsmöte. Det hela slutade med att föreningen läggs ner. Anledningen är att samtliga personer i styrelsen valt att lämna sina poster, samtidigt fanns det inga nya kandidater.

Supporterföreningen känner sig motarbetad av klubben.

”Efter att samtliga på mötet fått säga sitt, så kan vi nu konstatera att detta är ett resultat av flera års motarbetande och negativ behandling från klubbens sida”, skriver den numera nedlagda föreningen på Facebook.

”Detta betyder tyvärr att vi under kommande säsong inte kommer bedriva någon klackverksamhet”, skrivs det vidare.

Förra säsongen stormade det rejält i relationen mellan Troja/Ljungby och vissa supportrar. Efter ett uppmärksammat bråk mellan Ultras Ljungby och ishockeyklubben bojkottade Troja Support lagets inledande matcher på säsongen.

Bakgrunden till bråket var att supporterfalangen Ultras Ljungbys medlemmar portades till mötet med BIK Karlskoga. Den dåvarande ordföranden Pelle Wass förklarade i en tv-intervju i samband med matchen sitt beslut om att porta fansen med att dessa hade emblem som anspelade på fascism.

Efter en rad turer fram och tillbaka kom alla parter överens och supportrarna började dyka upp på matcherna igen.

Trots överenskommelsen verkar relationen alltså fortsatt ha varit frostig.

– Att de lägger ner är oerhört tråkigt. Det är en inramning vi har haft som har varit bra, ibland väldigt bra. Att de känner sig motarbetade är deras uppfattning så den får man respektera. Vi hade en stökig säsong förra året med allt som hände, säger klubbchefen Daniel Håkansson.

Känner du att ni har motarbetat era egna supportrar?

– Nej. Vi har försökt att ha en dialog men som alla vet fungerande inte den förra året. Så jag kan förstå hur de känner.