Troja svårslaget på hemmaplan

Ljungby Artikeln publicerades

Troja fortsätter att imponera på hemmaplan i hockeyallsvenskan. På lördagen vann Ljungbylaget med 3–1 mot Vita Hästen efter en stark insats.

 

Troja gjorde en mycket bra förstaperiod och redan efter 3.13 kom 1-0. Det var Tor Immo som direktsköt in pucken i spel fem mot fyra. Då hade Vita Hästens Ludvig Martinsson bara suttit i utvisningsbåset under 17 sekunder.

I den sjätte minuten var sedan Alexander Lindqvist-Hansen nära att göra 2-0 när han avslutade i friläge.

Jonathan Johnson jublar över sitt 2–0-mål mot Vita Hästen.
Foto: Lena Gunnarsson
Jonathan Johnson jublar över sitt 2–0-mål mot Vita Hästen.

 

Efter 8.17 fick Troja spela i numerärt överläge på nytt. I början av detta PP direktsköt Tor Immo igen och höll på att kopiera sitt 1-0-mål, men Troja blev mållöst i sitt andra PP.

Inledningsperioden var chansrik och såväl Trojas Jonatan Nielsen som Jens Holmström och David Rundqvist misslyckades med att göra mål i utmärkta lägen.

Vita Hästens farligaste avslut hade Alexander Pettersson som prickade ribban bakom Trojas målvakt Robin Johansson.

I slutet av den första perioden fick Troja sitt tredje PP. Spelet var bra med flera fina chanser som följd, men Vita Hästens målvakt Pontus Sjögren lyckades hålla tätt.

Skotten i den första perioden var 15-7.

 

I en andraperiod fylld av tuffa och tag och många utvisningar var Troja på nytt det bättre laget. Efter att David Rundqvist missat ett friläge och Johan Bois Andersson haft en styrning tätt utanför satte Jonathan Johnson 2-0 efter 6.40. Då hade nog Vita Hästens tränare Jonas Johnson blandade känslor, pappa som han är till Jonathan…

Troja misslyckades med att göra mål i två powerplay, trots bra spel som ledde till flera vassa lägen. Å andra sidan höll Troja också tätt när Vita Hästen spelade fem mot fyra. Norrköpingslaget har hockeyallsvenskans vassaste powerplay.

Trojamålvakten Robin Johansson gjorde flera vassa parader när Vita Hästen tryckte på.

I andra periodens sista minut missade Trojas Juuso Rajala ett friläge. Där var det nära 3-0.

Skotten i den andra perioden var 11-4.

I en jämn och spännande tredjeperiod skapade lagen flera vassa lägen och efter 13.48 reducerade Kevin Elgestål till 2–1 efter ett individuellt misstag i Troja.

Men Troja replikerade blixtsnabbt. Efter 14.18 sköt Jesper Thörnberg 3–1, frispelad av Mattias Åkesson.

I slutskedet fick Vita Hästen ett powerplay, men Troja höll tätt och tog tre viktiga poäng.

Skotten i den tredje perioden var 10–13 och totalt blev det 36–24.