Troja utklassat av Leksand

De 3364 personerna som valde bort semifinalen i handboll på tv och begav sig till Tegera Arena i går kväll fick se 12 mål.
Tyvärr för de som hejar på Troja var det Leksand som gjorde tio av dem och vann med 10–2 (4–0, 3–0, 3–2).
Sport • Publicerad 29 januari 2011

Inför den svåra bortamatchen mot Leksand i går talade Trojatränaren Martin Karlsson om vikten att hålla tätt i början mot ett tempostarkt och offensivt Leksand för att sedan undan för undan jobba sig in i matchen.

Den planen sprack direkt.

Leksand öppnade i ett rasande tempo och trojanerna hängde helt enkelt inte med i hemmalagets tempo och snabba spelvändningar. Efter 6.51 stod det 3–0 och då lämnade Tommi Satosaari plats för Axel Brage i Trojamålet.

Brage hade inte varit på isen i mer än drygt fyra minuter innan också han fick se en puck dansa in bakom sig.

4–0 till Leksand efter första perioden var frukten av ett hypereffektivt Leksand och ett lojt och lamslaget Troja – och matchen kändes mer eller mindre avgjord.

– Vi fick en mardrömsstart. Jag tror de skjuter fem skott och gör fyra mål. Ingen dröminledning direkt, sa Trojatränaren Martin Karlsson på presskonferensen efter matchen.

Brage i Trojamålet stod för ett par riktigt bra ingripanden i andra perioden, men när inte Troja fick till någonting framåt, tröt även orken bakåt och Leksand forcerade in ytterligare tre mål innan perioden var slut. Skottstatistiken i mittperioden slutade 21–7 i Leksandsfavör, vilket säger en del om det bombardemang Brage utsattes för.

I sista perioden ändrade Troja om lite i formationerna och lät även sjundebacken Alexander Edström spela. Leksand smällde dock in ytterligare två mål och gick i från till 9–0 med åtta minuter kvar av matchen.

Trots att matchen var förlorad såg i alla fall Troja till att Leksandsmålvakten Patrick Galbraith inte fick hålla nollan. 9–1-reduceringen kom efter en stark insats av Istvan Bartalis bakom hemmakassen, där Trojacentern stal pucken fräckt av Johan Svendberg och svängde runt framför målet och skickade in pucken.

9–2 kom efter ett mönsteranfall där Sami Sandell slog en lång svepande pass från egen mållinje upp till Adam Miller på högerkanten. Miller passade vidare pucken till Mattias Persson som kom i mitten och avslutade anfallet genom att finta bort målvakten.

En tröst i bedrövelsen för tabelljumbon Troja är att även Tingsryd och Sundsvall förlorade i går och därför är poänggapet upp till säker mark i tabellen fortfarande fyra poäng och Troja har två matcher mindre spelade än de två framförvarande lagen.

För Troja handlar det om att snabbt skaka av sig upplevelsen i Dalarna och ladda batterierna till morgondagens match hemma mot Örebro.