Annons

Troja vann efter raffel

Hemmastarka Troja-Ljungby plockade tre värdefulla poäng i Allsvenskans bottenstrid då Modo besegrades med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1) i Ljungby Arena på lördagskvällen.
LJUNGBY • Publicerad 17 februari 2018

Gästerna från Örnsköldsvik inledde starkast i den första perioden och vann skotten med övertygande 15-5. De chanser som skapade var ändå tämligen ofarliga och lätthanterade för målvakterna.

I mellanakten visade Albin Nilsson, son till smått legendariske Stefan ”8” Nilsson, riktigt fint spel i sin blott andra A-lagsmatch för Troja. Med 6.12 på klockan utmanade han Erik Hanses i Modo-kassen ordentligt.

Annons

Matchen var tämligen snäll och det dröjde nästan halva matchtiden innan den första utvisningen uppenbarade sig, men då kom de desto tätare.

Gästerna fick chansen att spela fem mot tre i 1.24 innan Troja fick det samma i 49 sekunder, utan målutdelning. Powerplay fast fem mot fyra var det då Troja tog ledningen med 1-0 efter 17.00 och sist på pucken var, just det, Albin Nilsson. Han gjorde därmed sitt första allsvenska mål.

Repliken till 1-1 kom redan efter 16 sekunder genom Kristian Jakobsson.

Även i slutperioden föll målen tätt. Nu dröjde 33 sekunder mellan det att Max Lindroth satte 2-1 och Nikolai Meyer ordnade 3-1.

Modo gav inte upp, tog timeout och plockade ut målvakten. 3-2 kom genom Tobias Eriksson i powerplay sex mot fyra. Även en 3-3-puck var inne med 17 sekunder kvar, men sedan domaren ringt på målet dömdes det samma bort till lycka för de flesta av 2 213 åskådare på plats.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons