Troja vann på straffar

Straffar fick avgöra mötet mellan Björklöven och Troja/Ljungby. Här blev Jonathan Johnson Trojahjälte när han med sin straff säkrade 4-3-segern.
Umeå • Publicerad 9 februari 2018 • Uppdaterad 10 februari 2018

Två skott från blålinjen såg till att det stod 1-1 efter första perioden.

Det började bra för Björklöven när backveteranen Stefan Andersson med sitt skott hittade rätt.

Stefan firade sin 499:e allsvenska match med att bli målskytt för andra gången under säsongen.

Troja var minst lika bra som Björklöven i första perioden. Därför kom 1-1 efter 16.29 logiskt. Simon Fredriksson var också en oväntad målgörare i Troja.

Troja avslutade perioden med ett powerplay, men här kunde Lövens Mattias Granlund se till att få ett friläge. Jens Holmström i Troja gjorde ett bra hemjobb och avvärjde situationen.

I andra perioden hade Trojas Alexander Lindqvist-Hansen ett bra läge i boxplay och efter 12.28 svarade Johan ”Bois” Andersson för ett kanonmål. Johans överraskande puck satt hårt i nättaket.

Innan andra perioden var över hade Björklövens Roope Talaja kvitterat på en retur. Björklöven var på gång, vann tekningarna, och när Trojas Jens Holmström drog på sig en fem-minutare såg det tungt ut med Trojaögon.

Dramat fortsatte när Roope Talaja gjorde 3-2 sekunder före att Troja var fulltaligt på isen. 4.54 kvitterade Jonatan Nielsen med ett jätteskott från backposition.

Troja prickade sedan stolpen två gånger om när matchen stod och vägde vid 3-3.