Trojaförsvaret läckte mot Modo

Troja tappade 3–1 till 3–6 borta mot formsvaga Modo och trillar åter ner under kvalstrecket i den allsvenska tabellen.
ÖRNSKÖLDSVIK • Publicerad 3 januari 2018
Trojatränaren Pelle Svensson.
Trojatränaren Pelle Svensson.Foto: Lena Gunnarsson

Formstarka Troja inledde bäst i Fjällräven Center och tog ledningen med 1–0 i powerplay efter 5.50. Jesper Thörnberg stänkte in pucken efter en elegant framspelning av Sebastian Meyer där hemmamålvakten Isak Wallin inte hann med i sidledsförflyttningen.

Formsvaga Modo lyckades kvittera mindre än två minuter senare när Johan Eriksson fick fritt spelrum och skottfält, vilket gjorde att Trojamålvakten Robin Johanssons mer än två matcher långa hållna nolla sprack.

Troja fortsatte dock att trycka på och 16 sekunder från periodens slut ökade Nikolai Meyer på när han slog in en målvaktsretur efter skott av Carl Ernstig.

Tidigt i den andra perioden åkte Troja på sin första utvisning, men i stället för hemmakvittering drygade Troja ut ledningen med ett mål i numerärt underläge. Jens Holmström vann puck och avancerade fram längs högersidan och passade perfekt in centralt där David Rundqvist dök upp och satte dit trean.

Modo hann dock med att sätta 2–3 i samma numerära överläge genom förre Trojaspelaren Henrik Björklund som klippte till med ett direktskott från nära håll.

Halvvägs in på perioden gjorde samme Björklund 3–3 när han sköt ett skott som letade sig in mellan benen på Trojamålvakten.

I tredje perioden fullbordade Modo vändningen genom att göra såväl 4–3 (Victor Ekarv) som 5–3(Henrik Björklund) och sedan 6–3 i tom kasse genom Sam Marklund.

Trojas defensiv hade mycket mer att önska i Fjällräven Center och målvakten Robin Johansson hade inte heller någon av sina bästa kvällar på jobbet.