Trojas trotjänare myste under minnesvärd kväll

Trojas trotjänare Mattias Åkesson hamnade i stort fokus när Ljungbylaget 4–2-besegrade Södertälje i hockeyallsvenskan. Åkesson gjorde nämligen tre av hemmamålen.
Ljungby • Publicerad 4 oktober 2017
Mattias Åkesson, i mitten, myser när han gratuleras av sina lagkompisar efter ett av sina tre mål i första perioden mot Södertälje.Foto: Lena Gunnarsson

Forwarden Åkesson hyllades före sin 500:e match för moderklubben. Sedan följde en av hans mest minnesvärda förstaperioder under elva säsonger i Ljungby-klubben.

Mattias Åkesson fick ta emot både hyllningar och blommor före matchstart.
Mattias Åkesson fick ta emot både hyllningar och blommor före matchstart.Foto: Lena Gunnarsson

Det var visserligen nyförvärvet från Björklöven, Jesper Thörnberg, som sköt 1–0 fint framspelad av Jonathan Johnsson, men sedan tog Åkesson över showen.

Först styrde han in Thörnbergs dragskott. Sedan såg Åkesson till att Troja äntligen fick fart på sitt PP den här säsongen.

Efter 16.06 stod Mattias framför kassen och förvaltade Sebastian Benkers passning för 3–0 och efter 16.44 avslutade han ett fint klapp-klapp-spel för 4–0.

Trots att Troja öppnade första perioden lite slarvigt slutade man den med stort spelmässigt övertag. Då var det riktigt snurrigt i SSK:s försvar.

Troja hade plötsligt gjort fyra mål på en period efter att bara ha gjort fem mål på tretton perioden dessförinnan under säsongen.

Men ett PP tidigt i andra perioden gav Victor Andersson chansen att reducera till 4–1. Den tog han. Skönt för Victor som i första perioden fick en smäll som krävde omplåstring.

Målet gav gästerna välbehövlig energi och mittperioden gick knappt till gästerna även spelmässigt. Närmast ytterligare mål var dock Trojas Alexander Lindqvist-Hansen med en och halv minut kvar av perioden.

Södertälje fick chansen att göra ett tidigt mål även i tredje perioden sedan Tobias Törnkvist blivit utvisad. Men Troja presterade ett bra boxplay.

Sedan gästerna inte tagit till vara på den möjligheten att reducera ytterligare blev det lite ”spela av matchen” - ända tills Södertälje fick straff efter 16.54.

Den förvaltade Lucas Carlsson, ribba in. 4–2 och nästan direkt efter straffmålet plockade gästerna målvakten. Men Troja höll undan och tog sin första trepoängare i höst.

Glest på läktarna. Bara 1.711 personer såg Trojas hemmamatch mot Södertälje.
Glest på läktarna. Bara 1.711 personer såg Trojas hemmamatch mot Södertälje.Foto: Lena Gunnarsson

Bara 1 711 åskådare såg matchen. Det är Trojas sämsta publiksiffra hittills under säsongen. Troja Support bojkottar fortfarande sitt favoritlag som en konsekvens av Troja/Ljungbys konflikt med Ultras Ljungby.

Dock sägs det vara nya samtal på gång mellan föreningen och Troja Support/Ljungby Ultras för att försöka hitta en lösning på det låsta läget.