Annons

Ishockey: Trojaspelare stängs av i tre matcher

Troja/Ljungbys Johan Andersson stängs av i tre matcher efter en crosschecking i senaste matchen mot Tirmå. Det beslutar Disciplinnämnden.
Ljungby • Publicerad 30 oktober 2017
Johan Andersson missar tre matcher.
Johan Andersson missar tre matcher.Foto: Lena Gunnarsson

I senaste matchen fick Johan Andersson i Troja/Ljungby matchstraff på grund av en crosschecking mot huvudet på en Timråspelare. Nu har Disciplinnämnden beslutat att stänga av Trojaforwarden till och med den 8 november 2017, vilket betyder att han missar tre matcher.

”Nämnden finner det utrett att Johan Andersson med en crosscheckingrörelse utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Tacklingen är vårdslös och bör föranleda en avstängning”, skriver nämnden i sitt beslut.

Annons

Enligt Johan Anderssons uttalande till nämnden menar Trojaspelaren att händelsen skedde i en vanlig matchsituation och i stridens hetta.

”Min uppfattning är att pucken syns under målvakten och att jag försöker göra ett returmål. Jag är medveten om att det är på väg att komma en back emot mig för att göra sitt jobb och jag intar försvarsställning. Min handske åker oturligt och oavsiktligt upp och träffar Timråspelaren i ansiktet.”

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons