Trojavinst mot Björklöven

Ljungby Artikeln publicerades

Troja vann onsdagskvällens match mot Björklöven i hockeyallsvenskan. Det blev 3–0 inför 2 161 åskådare i Ljungby Arena.

Den första perioden spelades i högt tempo och bjöd på en del tuffa tag. Det utdömdes sex tvåminutersutvisningar som var jämnt fördelade.

Björklöven var närmast att göra mål. I boxplay kontrade Löven och anfallet slutade med att Mattias Granlund prickade ena stolpen. Sedan gjorde Trojas målvakt Robin Johansson en jätteräddning när David Lindquist avslutade i friläge.

Skotten i den första perioden var 5-5.

Strax före första nedsläpp mottog backen Anton Johansson utmärkelsen Trojaskölden. Anton har spelat 200 matcher för Troja.

Att Troja har problem i powerplay blev ytterligare bekräftat i inledningen av den andra perioden då Ljungbylaget blev mållöst efter att ha spelat fem mot tre i två minuter.

Troja skapade sedan en hel del farligheter och Lövens målvakt Adam Werner gjorde ett par jätteräddningar när Tor Immo och Alexander Lindqvist Hansen avslutade i bra lägen.

Efter 17.14 fick Troja utdelning och det var Nikolai Meyer som satte 1-0. Han assisterades av Max Lindroth.

Skotten i den andra perioden var 11-14.

I början den tredje perioden slog Troja till med två mål inom 27 sekunder. Jonathan Johnson gjorde 2–0 i spel fem mot fyra efter 3.51 och Tor Immo 3–0 efter 4.18. Johnson assisterades av Nikolai Meyer.

Resten av den tredje perioden var fylld av utvisningar. Löven pressade på hårt i powerplay, men Robin Johansson i Trojamålet vägrade att släppa någon puck förbi sig.

Med knappt fyra minuter kvar åkte Trojas lagkapten Daniel Trucken Karlsson på ett matchstraff.

Skotten i den tredje perioden var 5–10 och totalt blev det 21–29.

Robin Johansson var bra i Trojakassen och på backsidan övertygade Anton Johansson, Carl Ernstig och Max Lindorth mest. Bästa Trojaforwards var Alexander Lindqvist-Hansen, Nikolai Meyer, Jonathan Johnson, Sebastian Benker och Tor Immo.