Annons

Tvillingarna Karlsson förlänger med DFF

Växjö DFF väljer att förlänga med tvillingarna Elin och Nellie Karlsson – trots att duon hade ett år kvar på kontraktet.
– Båda två är viktiga spelare för oss, säger klubbens sportchef Frida Andersson.
Växjö • Publicerad 4 december 2017
Systrarna Nellie och Elin Karlsson ska hjälpa Växjö DFF att etablera sig i allsvenskan.
Systrarna Nellie och Elin Karlsson ska hjälpa Växjö DFF att etablera sig i allsvenskan.Foto: Lena Gunnarsson

Systrarna hade kontrakt som gällde även över nästa säsong men redan nu väljer alltså Växjö DFF att förlänga med duon. De nya avtalen gäller till och med 2019.

– Det känns väldigt bra, säger Frida Andersson.

Annons

Mittbacken Elin Karlsson var en viktig kugge den gångna säsongen som slutade med att Växjö DFF tog steget upp i allsvenskan.

– En jätteduktig spelare. Hon är stabil och man vet vad man får. Det är väldigt sällan hon gör en dålig insats, säger sportchefen.

Den mer offensiva systern, Nellie Karlsson, kan både spela på mitten och i anfallet. De senaste säsongerna har hon haft en del skadebekymmer.

– Nu är hon i full träning och kan hon bara vara skadefri är hon en jättetillgång för oss. Det är också en jättebra spelare, säger Andersson.

Övrigt i Växjö DFF:s truppbygge är att målvakten Kreeta-Liisa Yli-Säntti har lämnat för spel i Limhamn Bunkeflo. Men på målvaktspositionen har klubben redan stärkt upp med 30-åriga Katie Fraine.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons