Annons

Uppgifter: Allsvenskan säljer namnet till sponsor

Organisationen Svensk Elitfotboll (Sef) har sålt namnrättigheterna till allsvenskan. Köpare är det internationella fraktföretaget DHL, uppger Expressen.
Fotboll • Publicerad 17 mars 2018

Det blir första gången under allsvenskans 94-åriga historia som en sponsor går in och byter namn på landets högsta fotbollsliga.

Sef:s generalsekreterare Mats Enquist vill inte kommentera uppgifterna för Expressen som skriver att upplägget kommer att presenteras vid allsvenskans upptaktsträff på onsdag.

Annons

– Jag har inga kommentarer. Jag måste tyvärr vara så pass tråkig, säger Enquist till tidningen.

Det är inte ovanligt att stora europeiska ligor, likt Premier League i England, har en namnsponsor och sedan många år döps många arenor, även i Sverige, efter stora sponsorer och företag.

Under några år på 1980- och 90-talen hette Svenska cupen i fotboll för herrar formellt Skandiacupen även om de flesta medier och fans inte använde den beteckningen.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons