Annons

"Uppträdandet väcker ju spekulationer"

Tingsryds ordförande Torsten Liljegren lovade en ekonomisk "morot" till Huddinge vid en seger mot Karlskrona.
Det blev den stora snackisen inför kvaldramats avslutning: Troja-Tingsryd och Huddinge-Karlskrona.
Sport • Publicerad 8 april 2011

– Vi behöver inga pengar för att spela bra hockey. Vi är tävlingsmänniskor, säger Huddinges tränare Fredrik Mälberg.

Var du i ert omklädningsrum när Taif-ledaren klev in där?

Annons

– Nej, och tur var det. Hade Tingsrydsledaren gått in till oss fem minuter efter en förlustmatch hade jag kastat ut honom.

– Det här uppträdandet väcker ju spekulationer. Varför rasade Asplöven ihop som ett korthus under de sista minuterna i onsdags, frågar sig Huddingecoachen.

Fredrik Mälberg har övertygat sina Huddingespelare att Karlskronamatchen är viktig av en helt annan anledning.

– Vi har en potentiell chans att gå upp som trea i kvaltabellen. Det är vanligt att lag i allsvenskan fått dra sig ur av ekonomiska skäl. Och då kan vi få en gratis-chans i sommar.

Tingsryds tränare Joakim Fagervall vill helst inte tala om "moroten/mutan".

– Vi väljer att inte lägga någon energi på det där. Det är bara att koncentrera oss på den match som är kvar. Resten sker ovanför våra huvuden, säger Joakim Fagervall.

Tror du på hjälp från Huddinge?

– Jag vet hur svårspelat det alltid varit i Huddinges hall. Vi själva gjorde en kanonmatch där och vi fick slita i 60 minuter.

Joakim Fagervall ser sitt Taif som ett lag hemma och ett lag borta i kvalserien. Han är glad över att kvällens drabbning spelas borta.

Varför har ni inte fått till det i Dackehallen?

– Jag vet inte. Bra klack och mycket folk på läktarna borde gynna oss och vi avslutade grundserien bra hemma. Nu har det blivit tvärtom av någon anledning.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons