Utlån i Växjö – test i Troja

Sport Artikeln publicerades

Växjö Lakers lånar ut Marcus Johansson, Mitja Robar och Daniel Åhsberg.
Samtidigt i Ljungby testar Troja lettiske centern Raimonds Vilkoits.

Johansson hamnar i sin forna klubb Tingsryd, Robar spelar för Oskarshamn och Åhsberg är tillbaka i det Rögle han representerade 2005-2007.
– Utlåningen gäller i första hand den här veckan och det är för att killarna ska få matchträning. Vi har varit förskonade från skador och har många spelare i truppen, och alla måste vara igång, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens webbsajt.
För Trojas vidkommande inleddes allsvenskan mycket svagt, med en 1–4-förlust hemma mot Västerås i lördags. En som förhoppningsvis ger stadga centralt är 21-årige letten Raimonds Vilkoits som i går gjorde sin första träning med Ljungbylaget. Han mäter 192 centimeter och väger strax över 100 kilo. Enligt uppgift ska Vilkoits provspela med Troja under de kommande två månaderna.
Efter Växjö Lakers hemmapremiär mot Linköping i lördags har klubben haft ett självkritiskt utvärderingsmöte där man sammanställt en lista med 150 saker som ska åtgärdas omgående.
Framför allt handlar det om säkerheten, köbildingarna vid kioskerna och det usla ljudet.
- Folk var nyfikna och öppnade dörrar som egentligen skulle vara bevakade. På så sätt kom exempelvis folk med plan 2-biljetter upp på plan 3. Till nästa match kommer vi att ha full koll, säger vd:n Anders Öman.
Vad berodde det dåliga ljudet på?
– Vår speaker använde micken som han haft i den gamla hallen. Kruxet var att micken inte var synkad utan låg och brusade under hela matchens gång. På så sätt slog den ut det andra ljudet.
5502 som publiksiffra i en arena som tar 5000. Förklaring till det?
– Vi har möjlighet att ha 250 extra åskådare på plan 4 och våra egna juniorer fick sitta där. Dessutom finns möjlighet för varje loge att inhysa ytterligare fyra personer, plus att det sitter 70 matgäster på "gräddhyllan" på arenans långsida.